IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамска мода – кои неща не бива да носите всеки ден?

21 април 2019 13 15

Някои дрехи и обувки крият риск за здравето

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всяка жена иска да е в крак с модата. Дрехите, обувките и аксесоарите, които виждаме по лъскавите списания, може да ни привличат, но много от тях са не само ужасно скъпи, но и адски неудобни. Така например уникалните обувки на висок ток изглеждат жестоки на краката на някой известен модел, качил своя снимка в Instagram. Носейки ги по нашите улици и за по-дълго време, вие ще осъзнаете, че не си е струвало да ги притежавате.

Има неща, които е добре да присъстват в гардероба ви, но да се използват за по-специални поводи, а не в ежедневието, защото крият риск за здравето. Ето кои са те:

Тесни дънки

Те могат да се съчетаят идеално с бяла тениска и черно спортно сако. Отиват с потник или шарена риза, но колко комфортни са всъщност? Ако са точно по извивките на краката ви, тип „пура“, дънките едва ли са подходящи за всеки ден. Сядайки на бюрото, те може да ви стягат на кръста или да усещате напрежение около колената. Носенето на по-тесни дънки смущава кръвообращението в краката. То може да е причина за образуването на разширени вени и целулит. От друга страна косъмчетата може да врастнат заради притискането на плата твърде близо до кожата, по която ще усетите сърбеж и леко дразнене.

Чорапогащник

През пролетта все още не е толкова топло и жените трябва да носят чорапогащник – дали под дънки, ако им е студено или в комбинация с рокля или пола. Но този толкова използван от тях аксесоар създава дискомфорт, ако се използва твърде често. Някои чорапогащници са с много изкуствени материали, които запарват и създават предпоставки за образуването на инфекции. Също така, ако са прекалено тесни, нарушават кръвообращението.

Как да подберете токчетата, за да не ви болят краката

Високи токчета

Смята се, че една жена винаги трябва да разполага с малка черна рокля и обувки на висок ток, които да ѝ послужат за някой по-специален повод. Но всъщност колко често може да си позволите да ходите с високи обувки в ежедневието? Не говорим за миньончетата, които са принудени да го правят всеки ден, за да изглеждат по-високи. Може би има обувки на висок ток, които са удобни, но ако попитате повече жени на различни възрасти, ще се убедите, че по-голяма част от токчетата правят рани, мазоли и по-лошото е, че с течение на времето могат да предизвикат подуване на краката, болки и образуването на кокалчета.

Ниски обувки

В момента има разнообразие на балеринки, платненки и кецове. Общото между тях е, че са с много ниска подметка. Те са сравнително евтини, но цената подсказва и за съмнителното им качество. Освен бързото разлепване, ако ги носите почти всеки ден, ще деформирате стъпалата си. Освен болка, може да получите падане на свода, кокалчета и изкривяване на гръбначния стълб поради неправилното стъпване с тях.

Сутиени с повдигащ ефект

Те са много популярни на пазара. Купуват се предимно от жени, които не могат да се похвалят с голям бюст, а същевременно създават измамното усещане за такъв. Поставяйки ги може преспокойно да си сложите изрязан потник или блузка с по-широко деколте. Въпреки този впечатляващ мъжете ефект, не ги носете всеки ден. Те и сутиените с един размер по-малък от действителния, имат способността да притискат кръвоносните съдове в тази част на тялото, да доведат до зачервяване, рани или затруднено дишане.

Странични ефекти от носенето на високи токчета

5 грешки в носенето на дрехи и бельо при жените

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари