IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото лице на ризата

5 май 2009 06 56

Облечете дълга риза, за да изглеждате съблазнително стилни

Не е ли едновременно стилно и секси? Снимка: CB

Не е ли едновременно стилно и секси? Снимка: CB

Риза, вратовръзка, сако и панталони с ръб. Или тайната на елегантната визия. Да, обаче нито сакото вече е просто представител на формалното облекло, а да не говорим за вратовръзката, която предизвикателно се носи върху разкопчано деколте.

Същото се отнася и за ризата, която отдавна не се комбинира само с официалния костюм.

Откакто времето усилено се затопля, ризата все по-силно започна да навлиза в пролетно-летния гардероб. Но по-различна отвсякога.

Тя вече не е къса, нито се носи загащена в панталона. Тя е по-дълга, до коленете или до средата на бедрата, и може да влиза в ролята на рокля, туника или перфектно плажно допълнение.

Дългата риза, мислим си ние, най-добре стои с цветен клин или мрежести чорапогащи. Може и препасана с колан, ако кройката й позволява. Коланът обаче не е задължителен, тъй като все по-актуални стават широките туники.

А в по-топлите дни е най-добре крачетата да са "свободни", обути само в красиви сандали с платформа или дебел ток. И задължителната сламена шапка.

Да, подобна ризка перфектно се комбинира с всякакви летни аксесоари, най-вече защото е изработена от ленени платове, боядисани в цветовете на дъгата. Може и да е карирана, или на някакъв друг стилен десен, подходящ за офиса.

А през най-горещите дни небрежно може да се облече върху банския, без да се закопчава, разбира се. Така че няма какво повече да ви убеждаваме. Тази година е повече от задължително да имате поне една такава риза в гардероба.

КоментариКоментари