IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разчупване с шал и забрадка

7 май 2009 08 50

Добре "аранжираните" аксесоари от плат могат да доведат до впечатляващи резултати

Можете да ги намерите в различни цветове, материи и големини.Снимки: dreamstime/style

Можете да ги намерите в различни цветове, материи и големини.Снимки: dreamstime/style

Когато модните тенденции са в застой или пък продуктивността им надминава всякакви граници (най-често естетически), повечето класически аксесоари влизат в пълна бойна готовност.

И всички те в името на стила и елегантността.

Тази година преоткритите елементи в гардероба ни се оказаха забрадката и ефирното шалче.

Можете да ги намерите в различни цветове, материи и големини. А и цените им в повечето случаи са наистина символични, така че спокойно бихте могли да се запасите с повечко на брой.

Най-хубавото на забрадката и декоративния шал е, че могат да се "аранжират" по много начини и ако ги съчетаете добре с облеклото си резултатите ще бъдет повече от впечатляващи.


Като бандана

Доста популярен напоследък начин на връзване, който повече напомня визия от напрегнат уестърн.

Сгънете два противоположни края на забрадка, така че да се образува триъгълник.Сложете я пред врата и отзад завържете двата й свободни края.

Банданата е подходящ аксесоар към по-непретенциозно облекло като дънки и изчистен топ, а защо не и към по-спортна рокличка.

Като бижу за врата

Или по-просто казано - като огърлица. Ако използвате забрадка, отново я сгънете на триъгълник, навийте я и я завържете на врата си, като оставите двата й висящи края да падат от едната страна на деколтето.

Коприненият шал пък можете да завържете на панделка пред врата. Много подходящо решение за по-разчупен поглед над обикновената делова риза, например.

Бъдете смели и креативни завързвайки кокетно шалче за перлен гердан.

Като гривна

Увийте шала или навитата на шнурче забрадка около китката и завържете крайщата.

Като аксесоар за коса

Вариантите тук са много и винаги въпрос на изобретателност. Можете да използвате шала като лента за коса, като ластик, като кърпа, покриваща цялата коса.

Забрадката пък е много подходяща за различни ретро прически.

Освен тези 4 основни употреби на шалчето и забрадката, можете да експериментирате като с тях имитирате колан или пък украсите чантата и шапката си.

КоментариКоментари