IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брит-мацка. Стела Маккартни

10 май 2009 15 03

Дъщеря на Пол Маккартни, вегетарианка и много, много брит

Неповторим стил. Снимки:Style/GettyImages/Guliver

Неповторим стил. Снимки:Style/GettyImages/Guliver

Всички много обичаме Англия. Не само заради Лондон, но и заради нейните талантливи "деца", които се подвизават в различните сфери на изкуството.

От музиката до модата, Англия наистина има с какво да се похвали. Точно поради тази причина, а и защото, признаваме си, сме истински фенове на всичко що е британско, решихме да отделим специално внимание на още един млад дизайнер от Острова. Този път от женски пол. И със златно потекло.

Предполагаме, че се досещате, че става въпрос именно за Стела Маккартни (Stella McCartney), дъщеря на бившия Beatles Сър Пол Маккартни и известната рок фотографка и активистка Линда Маккартни.

Но дотук с Beatles, тъй като самата Стела многократно е споделяла пред медиите, че не обича да бъде постоянно свързвана със звездния си баща.

И нищо чудно. Още докато била малко момиченце, нейните родители я пращат в местното държавно училище в Източен Съсекс, защото не искали семейната слава да повлияе върху развитието на децата им. Наистина мъдро решение, което трябва да бъде пример за много други известни двойки.

Забравихме да споменем, че е родена на 13 септември 1971 година. Някъде около дванайстият си рожден ден проявява интереса си към моделирането и шиенето на дрехи. На 15 вече стажува при Christian Lacroix.

Какво превръща Стела Маккартни в един наистина различен дизайнер?

Първият любопитен факт е, че младата англичанка цял живот е била абсолютен вегетарианец. Факт, който се отразява върху цялата й кариера- Стела не използва естествена кожа в изработването на моделите си и е яростен привърженик на PETA. Върху едно от нейните якета за ADIDAS дори пише "Подходящо за спортни вегетарианци".

Ето още няколко важни момента, които предопределят нейната звездна кариера.

През 1997, само след 2 свои колекции, Стела е поканена да работи като художествен директор в Chloe, Париж.

През 2001, младата брит-дама вече основава своя компания под името Stella McCartney, част от Gucci Group. Освен за ADIDAS, тя е автор и на успешнa колекция за H&M от 2005, която за броени часове се разпродава по целия свят.

Тя е любим дизайнер на звезди от калибъра на Гуинет Полтроу, просто защото всичките й колекции са пропити с много стил, елегантност и дискретен сексапил.

През 2003 на пазара се появява и парфюм, носещ нейното име.

Тялото обаче най-много се впечатли от нейната козметична линия CARE by Stella McCartney, която е уникална, защото е изцяло на органична основа.

Така че не е чудно, че Стела може да се похвали с толкова много награди, сред които такива за най-добър дизайнер на VH1/Vogue Fashion and Music за 2000 година, награда Glamour за най-добър брит дизайнер от 2004,  Organic Style Woman 2005 в Ню Йорк, най-добър брит дизайнер за 2007 и още много други.

И за да не си останем само с думите, приготвихме и едно природосъобразно слайдшоу, с което да се убедите в уникалния талант на Стела Маккартни.

КоментариКоментари