IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В обятията на 40-те

15 септември 2009 11 04

Тазгодишните есенни колекции на големите дизайнери са повлияни от стила на култовите 40 на миналия век

Пушенето на дълги женски пурети също е в стила на 40-те, но него не го препоръчваме. Снимки:Style

Пушенето на дълги женски пурети също е в стила на 40-те, но него не го препоръчваме. Снимки:Style

Напоследък отпечатъкът от отдавна изминали десетилетия започва да се усеща все по-осезаемо в колекциите на модерни дизайнери.

60-те, 70-те и 80-те могат да се открият както в по-дребни детайли, така и в цялостния тоалет, какъвто ни показаха и дамите от "Сексът и градът".

Дойде моментът, в който ще превъртим лентата още по-назад, във време, в което Джоан Крофърд, Вивиън Лий и Ава Гарднър са били днешните Анджелина, Пенелопе и Чарлийз.

Облечени в дълги, галантно падащи до земята рокли, поли до коленете и блузи с висока яка, препасани с тънки коланчета на кръста - този стил с пълна скорост отново се визуализира върху силуета на жената в края на първите десет години от века.

Става въпрос именно за почитаемите 40-те години на миналия век. Лек поклон към техния изискан стил прави всяка жена, която носи в чантичката си и червено червило и черна очна линия, а късите ѝ коси са на приятни вълнички.

Пример е Гуен Стефани, която наскоро беше 'пощуряла' по този стил.

В тазгодишните есенни колекции откриваме много повече от нюансите на 40-те в грима и косата. Dolce & Gabbana и Lanvin са едни от модните гиганти, които подчиниха колекциите си на тези култови години и го направиха адски добре.

Какво имаме предвид, може да разберете само с един поглед към кафявото бутонче, което ви призовава да се телепортирате на първата редица на въпросните модни ревюта.

КоментариКоментари