IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейният портрет, версия XXI

22 август 2011 10 43

Модна фотосесия с дълбок смисъл и послание

Снимка: Miles Aldridge

Снимка: Miles Aldridge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забелязали ли сте как едни от най-фундаменталните неща в живота придобиват напълно нов смисъл, когато в даденото изречение се добави "...в 21 век..."?

Сякаш това е един от онези моменти в човешката история, в който всичко еднопосочно се променя. Ние, като свидетели на тази промяна, често не я осъзнаваме, но я усещаме подсъзнателно.

Звучи по-абстрактно, отколкото всъщност е. Да започнем от най-малката социална единица - семейството.

Преди столетие, да кажем, бракът е бил задължително условие за създаване на такова, като днес той е по-скоро остаряла институция, отколкото основа.

А случи ли се брак, той може да бъде разтрогнат за 24 часа, като броят бракове на лице от населението също не е фиксирано число.

Това е на повърхността. Случващото се вътре в семейството е същинската промяна.

Майлс Олдридж (Miles Aldridge) красноречиво и нагледно разказва историята зад един лъскав семеен портрет.

В неговата история мъжка фигура липсва, като едва ли този пропуск е случаен. Бианка Балти играе ролята на майка, като "играе" употребявам в най-буквален смисъл.

Тя е просто един красив, далечен образ, и нищо повече. Лицето й е студено и безизразно, подобно на кукла. Емоции и загриженост се четат върху личицето на малката й дъщеря.

Размяната на ролите е повече от очевидна, а изобличаването на най-важния образ в човешкия живот, белязан с митологично значение, откъсва фотографиите от модната им среда.

Хубаво е, когато фотосесиите за списания (в случая - Vogue Italia) не са самоцелни, а предават някакво послание... В галерията.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари