IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круела де Вил, версия 2011

23 ноември 2011 15 00

Модерен прочит на класическата приказка

Снимка: Txema Yeste

Снимка: Txema Yeste

Стане ли въпрос за животински кожи и зли и обсесивни градски ледени царици, то първата асоциация, която човек прави е с класическата история за „101 далматинци", и по-точно, с прословутия антагонист на историята – богатата любителка на луксозните кожени палта Круела Девил.

Известната приказка за деца и възрастни се разказва вече повече от 50 години и ни учи как трябва да обичаме животните и да ненавиждаме хората, които искат да носят техните кожи на гърбовете си, разхождайки се гордо по улиците на големия град, в сивия ноемврийски ден.

Парадоксалното обаче е, че въпреки своята зла природа, Круела се е превърнала в нещо като първата измислена/ нарисувана модна икона.

Без да иска, тя вкара красивите черно-бели палта на модната сцена, като те така и не желаят да слязат от там. Естествено, с годините, истинските кожи бяха милостиво заменени от синтетични такива, като се запази само „усещането на Круела".

Намираме го и сега, пресъздадено от полския модел Моника Савика.

Тя показва своята нахакана и дива страна в една страхотна фотосесия за списание Tush, облечена в доста дръзки, анималистични дрехи на марки като Valentino, Burberry Prorsum and J. Mendel, които направо крещят „Вижте ме!".

И я видяхме – модерната Круела Девил, дръзка, фатална, богата, неразделна част от мократа манхатънска улица. Вижте я и вие.

Автор - снимка

КоментариКоментари