Етно тенденцията в модата има магическо въздействие върху всяка нейна форма. Латинотемпераментът винаги е оказвал благодатно въздействие върху модната интерпретация на цветове, стил, форми и динамика. Именно това е темата на една от фотосесиите в юнския брой на мексиканския Harper's Bazaar.

Коко Роча е в ролята на истинска мексиканска дива, напомняща много на стила на Фрида Кало. Вместо характерния за художничката венец от цветя на главата, Роча във всеки кадър носи сламен венец. Това е контрапунктът, който помага на силните ярки цветове да изпъкнат и да насочи вниманието ни към шарените принтове и формите на силуета. Лятната рокля и дълга пола за този сезон са едновременно модерни, но и женствени и носят динамика на силуета. Няма по-подходяща стилистика от латиноамериканската, за да се представи тази дреха в женския гардероб в цялата си прелест.

Още по темата

Влиянието на елементи от културата и природата на Мексико доминира във всяка визия. Гримът е в типично шаманска стилистика. Динамиката и формите на силуета напомнят на ритуален танц. И не е ли модата именно една магьосница, която ни владее от първия до последния ни дъх?! А ние се отдаваме на властта ѝ с най-голямо удоволствие.

В галерията може да се насладите на още цветове и динамика.