IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларна чанта на Diffus зарежда всички джаджи

20 юли 2011 11 24

Красива "батерия" като аксесоар към облеклото

Снимка: Diffus

Снимка: Diffus

Винаги на линия, винаги с батерия - да това е възможно и то само с помощта на една дамска чанта. Досадното зарядно и страхът, че телефонът ви ще изключи вече е решен. Компанията Forster Rohner, съвместно с института Alexandra и датското студио Diffus Design, създаде оригинална дамска чанта с вградени фотоелементи. В джоба на Solar Handbag е поставена специална мощна литиево-йонна батерия, която е предназначена за зареждане на всякакви видове мобилни устройства, пише investor.bg.

За разлика от другите соларни аксесоари тази чанта е изключително лека. С батерията и соларния панел тя тежи само 600 грама!

Засега ефективността на преобразуване на слънчевата енергия в електрическа е едва 9%, но разработчиците се надяват в скоро време тя да бъде повишена многократно. Зареждането става благодарение на 100 соларни клетки, които предоставят по 2 вата на час при добра осветеност, а енергията се съхранява в батерията. Освен това обаче литиево-йонната батерия захранва и осветлението във вътрешността на самата чанта и с негова помощ няма да е трудно в тъмнината да се намерят ключовете за жилището или за колата например.

Още лайфстайл новини в цифри можете да намерите тук!

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари