IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерните пантофки на модерните Пепеляшки

13 юни 2012 13 20

Всичко, от което имате нужда е точният чифт обувки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Обувките, които носите по специални поводи, са перлата в короната на внимателно изпипания ви външен вид. Ето защо е от изключителна важност да направите правилния избор, когато решавате какво да обуете. Също така е важно да запомните, че не е нужно да ставате роб на модните тенденции и да не позволявате целият ви празник да се помрачи заради твърде малки или неудобни, но модерни обувки.

Не е тайна, че официалните обувки трябва да отговарят на изисквания, по-различни от тези към ежедневните обувки. Трудно е да се определи какъв точно модел би подчертал вашата индивидуалност на едно вечерно парти, имайки предвид огромния избор, предлаган по магазините в днешно време. Надяваме се следните съвети за избора на верните обувки да ви помогнат в това море от възможности.

Опитайте се да изберете правилния чифт обувки

  • Това, което една модерна жена рядко взима под внимание при избирането на обувки, е тяхното удобство. Вашите крака, трябва да са не само в час с модата, но и да се чувстват комфортно, за да можете да се веселите както трябва. Колкото и известна да е марката на обувките ви, вие няма да сте щастлива, ако те не ви стават и се наложи да прекарате купона седнала на дивана с тъжен поглед към веселбата.
  • Това, разбира се, не означава, че трябва да си обуете домашните чехли, макар, да има случаи, в които с тях бихте били голям хит. Обърнете внимание на формата и материала, от който са направени едни обувки. Няма смисъл да се втурвате да си пазарувате високи токчета, ако в ежедневието си сте свикнали да ходите с удобни и стабилни обувки, тъй като през цялото време, докато ги носите, ще се чувствате напрегнати и несвойствено.
  • Няма значение колко елегантни ви изглеждат едни обувки в магазина - не ги купувайте, ако не сте сигурни, че ще пасват на избраната за вечерта рокля. Не рискувайте, за да не се окаже, че покупката ви е излишна и ще доведе до още разходи.
  • Преди да си купите обувки за вечерно мероприятие, си дайте ясна сметка към какъв резултат се стремите: да имате обувки само за официални поводи или се надявате да можете да носите този чифт и в по-неформална обстановка или на работа. Решете тези неща предварително, за да не изпитвате по-късно угризения и вина, ако никога повече не обуете въпросните обувки.

Какво се носи в днешно време?

Въпреки, че е далеч по-разумно да се носят ниски обувки на стабилни подметки, съвременните модни тенденции диктуват токчетата да стават все по-високи и по-високи. Най-популярните дизайнери "покатерват" моделите си на ужасяващи височини: Шанел, Нина Ричи, Стела Макартни, Клои и т.н.

Днешният писък са токчета, които дори будят съмнението дали са измислени за ходене, а най-голямото разнообразие сред модерните обувки е във формата на самото токче. Едно от малкото класически неща, останали непроменени, са тънките високи токчета, които продължават да бъдат най-популярни в класическата си форма, наподобяваща чаша за вино.

Да обърнем внимание на сандалите, които станаха толкова модерни преди известно време. Ако сте техен ревностен почитател ви съветваме да изберете такива, които са колкото се може по-отворени, по-богато декорирани и с по-сложни декоративни елементи. Особено модерни днес са сандалите, украсени с позлатена кожа, малки верижки, панделки, изкуствени цветя, големи камъни или комбинации от малки кристалчета.

Снимка: Dreamstime

Що се отнася до украсата на обувките, всяка по-пищна декорация е излишна, дори и за най-дръзките партита. Това не означава да ги отхвърляте напълно. Всеки по-интересен цвят кожа, например с принт на зебра, леопард или шахмат, декорация с копчета, панделки или комбинация от различни нюанси са добре дошли.

Снимка: Dreamstime

И разбира се, има определени модели, които винаги ще са на мода и ще са символ на класа и стил – обувките, направени от мека кожа със златисто, металическо покритие или елегантните, сатенени обувки. Това са вечно популярни варианти, които са строго официални и биха паснали на всяка вечерна рокля.

Снимка: Dreamstime

А кои са вашите любими обувки за специални поводи?

КоментариКоментари