IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради коронавируса: Gucci отменя шоу през май

4 март 2020 10 50

Prada също отменя дефиле

Снимка: БГНЕС

Gucci отменя шоуто си в Сан Франциско заради епидемията от коронавируса.

Събитието трябваше да се състои на 18 май, но от компанията заявяват пред „The Hollywood Reporter“, че „несигурната ситуация около коронавируса налага спешни предпазни мерки“. В изявлението се добавя, че нова дата ще бъде обявена след като епидемията отшуми и всички заразени бъдат излекувани.

Кои известни личности сложиха маски срещу коронавируса?

Новината идва само няколко седмици след като Gucci участва на Седмицата на модата в Италия, където случаите на заразени с коронавируса се увеличават. Именно заради това Джорджо Армани затвори вратите на своето шоу и излъчваше дефилето си онлайн. „Заради коронавируса в Италия г-н Армани реши, че иска да се погрижи за здравето на всички гости и затова прецени, че не е удачно да събира голяма публика в затворено пространство“, се казваше в съобщението.

Gucci БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Милано обаче не спря Дакота Джонсън, Яра Шахиди и Амалда Стенбърг да присъстват на представянето на новата колекция на Gucci. Модният гигант не е единственият, който отменя предстоящи събития. От Prada също съобщиха, че няма да представят колекцията си в Япония на 21 май.

„Решението ни беше взето като превантивна мярка, както и като отговорност и уважение към всички хора, които искат да присъстват на дефилето ни“, казват от марката пред „The Hollywood Reporter“. Оттам добавят, че брандът изразява своята подкрепа към всички хора, които в момента са засегнати от вируса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари