IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятото е тук – какви сандали да изберем?

5 юни 2020 14 30

Вижте актуалните тенденции

IStockphoto

Наскоро една приятелка ми каза, че след повече от два месеца изолация и липса на всякакви излизания, направо е забравила какво е да носиш елегантни обувки. Дори била в шок, когато преди няколко дни се качила за първи път на метрото и отишла в центъра на София. Там видяла мъже и жени с най-хубавите си летни дрехи, обувки и аксесоари. А тя била по анцуг и маратонки. В един момент установила, че вече е време да се раздели с карантинния си стил и да се върне отново в реалния свят. 

Лятото вече е тук! Ако до момента сте работили и сте се движили по пижама или спортен екип цял ден, сега се нуждаете от промяна. Постепенно всички се завръщат по офисите. Трябват ви нови дрехи и обувки. Трябва да извадите сандалите и токчетата, които отдавна трябваше да са на краката ви. 

Какви сандали ще бъдат актуални през този сезон? 

Както всяко лято, и през това повечето дами ще заложат на по-удобните модели сандали, с които да се чувстват по-комфортно в офиса или по време на изтощителен шопинг из магазините. Високите токове ще останат на заден план, защото тези с равна подметка и по-стабилна платформа ще ги изместят. 

Сандалите с велкро, които бяха истински хит през деветдесетте, се завръщат. Те ще са с по-дебела подметка, а що се отнася до цветове, освен стандартните черно и бяло, по тях ще видим лога и надписи в различни нюанси. 

Дамските сандали на платформа отново ще са актуални, като дизайнът им ще бъде посветен на асиметрията. Освен каишки, по тях ще има много връзки и стопери, подобно на маратонките в този стил. 

Освен платформите, сандалите на дебел ток също ще са модерни. От друга страна по улиците ще видим чехлите с по-широка предна част и висок, но тънък ток, които могат да се носят ежедневно. И това лято сандали и чехли с каишки през пръста ще се продават като топъл хляб. 

Що се отнася до материалите, от които са изработени сандалите за този сезон, естествената кожа остава на първо място. Една от тенденциите е тя да е релефна (змийска, крокодилска). Друг тренд, който продължава да е на мода, са животинските принтове. Блясъкът, който сме свикнали да виждаме, също няма да липсва. 

Ето 4 актуални модела сандали: 

1. Сандали с каишки през пръстите 

Повечето модели са с тънки каишки, които минават между пръстите. Токът е със средна дължина или висок, но тънък. 

Върхът на сандалите може да е както затъпен, в трапецовидна форма, така и по-закръглен или заострен. 

2. Сандали с тънки каишки и стабилен ток

Те са много нежни и същевременно удобни. Подметката им е тънка, но токът е квадратен или със средна дебелина, с което поема тежестта на тялото. 

3. Сандали с платформа 

Подобно на маратонките с голяма платформа, ще видим и сандали с такава, като каишките им се залепват с велкро или са кожени. 

Има и по-спортно-елегантни модели, изработени от естествена кожа, които са с излята платформа или тип „танк“. Тя може да бъде както гладка, така и назъбена отдолу. 

4. Ниски сандали с много каишки 

Те винаги ще се носят. Стават за носене както на работа, така и на морето. Черни, бели, сребристи или златни, каишките им могат да се преплитат, като покриват голяма част от стъпалото. 

Ниските сандали с асиметрично разположени каишки ще са най-актуални този сезон. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари