IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еволюция на стила: Десислава Радева

2 септември 2020 18 00

Първата дама на България измина дълъг моден път

Снимка: БГНЕС

Да си съпруга на президент не е никак лесна задача. Макар да нямаш толкова големи правомощия като половинката си, камерите винаги са вперени в теб и грешките се наказват жестоко. Първите дами на всяка една страна се следят под лупа не само от политическите, но и от модните критици, като се обсъжда всяка тяхна изява до най-малкия детайл.

Десислава Радева усети тежестта на президенството през 2017 година, когато съпругът й - Румен Радев, стана президент на Република България. Г-жа Радева беше остро критикувана за избора си на тоалети за първите си медийни изяви, включително и за церемонията по встъпване в длъжност на съпруга й. Постепенно обаче тя започна да се издига в очите на модните критици, залагайки на по-красиви тоалети, които напълно подхождат на една Първа дама.

Коя е Десислава Радева?

Десислава Радева е родена на 9 юли 1969 година в Бургас. Завършва Английската гимназия в града, след което продължава обучението си в Университета за национално и световно стопанство. Дипломира се от специалност "Финанси и кредит" и владее английски и руски език. 

Още в студентските си години г-жа Радева е привлечена към политиката. Тя работи като сътрудник на тогавашния министър на земеделието Румен Христов. След това се насочва към телевизията, където работи за продукции като "Каналето" и "Хъшове". Впоследствие отговаря за отдел "Връзки с обществеността" в Българската музикална компания.

Радева

Снимка: БГНЕС

През 2016 година Десислава Радева се омъжва за Румен Радев. Това е втори брак и за двамата. Първата дама има син от бившия си съпруг Георги Свиленски, а президентът има две деца от бившата си съпруга Гинка - Дарина (2001) и Георги (2003). 

Критики още от началото

Още с първата си изява като Първа дама г-жа Радева привлече погледите и получи много критики за избора си на тоалет. В изобрната нощ тя се появи с костюм, който включваше къса пола. Според някои критици, дължината на полата е била доста къса и неподходяща за такова събитие. 

Тогава Радева отговори, че "няма дължина на полата, която да не предизвика обществено внимание". Тя допълни, че тези, които не я харесват, винаги ще намерят нещо, за което да я критикуват. Въпреки нападките Първата дама продължаваше да поддържа собствен стил в президенството и да залага на любими тоалети, които често бяха дело на български дизайнери.

Една от най-големите грешки в обличането, според критиците, беше дантелена зелена рокля, която поразително приличаше на тази, с която беше облечена и Илияна Йотова. Потребителите в интернет отбелязаха, че двете дами почти не се различават една от друга и започна ожесточена дискусия относно това кой е бил инициаторът на тази идея. 

Еволюция на стила

Постепенно обаче г-жа Радева започна да променя стила си, включвайки в гардероба си стилни рокли, напълно подходящи за една Първа дама. При срещата с Бриджит и Еманюел Макрон в България, съпругата на Румен Радев показа, че много добре знае как да се облича. Десислава Радева беше избрала светлосиня рокля с големи копчета в долната част. Визията й бе допълена от бежови обувки на ток. 

Радева -

Снимка: БГНЕС

Последва среща с кралица Елизабет II, когато президентското семейство на България беше на специално посещение в Бъкингамския дворец. За повода Десислава Радева беше заложила на рокля в кралско синьо, а косата й беше прибрана на опашка. 

Един от най-красивите тоалети обаче безспорно е този, с който г-жа Радева се появи на срещата на първите дами в Брюксел през 2017 година. Тогава модните критици бяха вперели поглед в съпругите на президентите, които не ги разочароваха. Бриджит Макрон заложи на къса черна рокля на Louis Vuitton, показвайки уважнието си към френската марка.

първите дами

Снимка: БГНЕС

Мелания Тръмп пък реши да облече два различни тоалета, уважайваки както домакините, така и от своята Америка. По време на посещението си в Музея на Магрит, тя избра да се облече в костюм от сако и пола в бежов цвят, дело на белгийски дизайнери. За официалната вечеря при кралица Матилда, Мелания се преоблече в черна рокля от Dolce & Gabbana.

Десислава Радева също блесна със стил. Тя избра да се облече в бяла дантелена рокля, която свършваше малко над коляното. Моделът е дело на българската дизайнерка Невена Николова. Първата дама сподели снимки от събитието в социалните мрежи и заяви, че денят е преминал чудесно и се е насладила на красотите в оранжериите на кралица Матилда.

Това обаче не беше последният път, в който г-жа Радева се доверява на българската дизайнерка. За визитата си в Япония в края на 2019 година, Първата дама на България се появи с рокля в цвят "глетчер" с дълги ръкави и бял колан. На специална церемония, която отбеляза възцаряването на император Нарухито, семейство Радеви се появиха с изцяло нови тоалети.

Президентът заложи на класическия черен смокинг с папийонка, а съпругата му бе избрала още по-красив тоалет и от първия. Тя избра дълга рокля в кралско синьо, която беше без ръкави и с дантела. Гримът на Първата дама беше едва забележим, а бижутата липсваха. 

При посещение в Йордания, Десислава Радева показа, че по нищо не отстъпва на стилната кралица Рания. Тогава Първата дама на България заложи на дантелена рокля с дължина под коляното.

Радева -

Снимка: БГНЕС

През септември 2019 година, семейство Радеви посети Белия дом, където се срещна с Доналд и Мелания Тръмп. Погледите на модните критици бяха вперени в дамите, които блеснаха със стил.

Тогава г-жа Радева бе заложила на светлосиня рокля, допълнена с розов колан и цикламени обувки. Този тоалет се хареса изключително много на всички, защото беше изчистен, но в същото време изискан и елегантен. Този път Първата дама беше изцяло противоположна на колежката си от Америка, която беше избрала да се облече изцяло в черно. 

Трябва да отбележим, че изборът на цвят за колан и обувки съвсем не е случаен. Цикламеното беше и акцент в тоалета на Румен Радев. Президентът беше заложил на вратовръзка в тази гама, което показва, че Първото семейство на България постепенно влиза в модните тенденции.

В края на 2019 година в Лондон отново се събраха най-стилните първи дами. Тогава се проведе специална среща на лидерите на НАТО, организирана от Борис Джонсън. Г-жа Радева пристигна на събитието с дълго бяло палто, под което носеше рокля с флорални мотиви. Обувките й бяха в черен цвят и на нисък ток, а малката й клъч чанта беше в унисон с тях. 

Радева -

Снимка: БГНЕС

Десислава Радева измина дълъг моден път от 2017-а досега. Тя показа на всички критици, че разбира от стил и елегантност, залагайки на красиви тоалети, изработени от български дизайнери. Въпреки критиките към облеклото й, Първата дама на България продължаваше да слуша вътрешния си глас и залагаше на дрехи, които й отиват.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

резист ( преди 3 години )