IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокли есен 2020: Какво е актуално?

24 септември 2020 10 30

Вижте 4 модела за вашия гардероб

IStockphoto

Време е да се примирим – лятото си отиде! Дойде ред на астрономическата есен и вече трябва да се разделим с любимите бански и рокли с тънки презрамки. Те отстъпват място на плетените пуловери, жилетки и блузки с дълъг ръкав. 

Но когато говорим за перфектния есенен гардероб, не може да не стане дума за удобните ежедневни рокли, които всяка от нас предпочита. Те се съчетават с различни аксесоари и обувки, като стават както за работа, така и за срещи с приятели по време на лежерните уикенди. Но кои са актуалните модели за този сезон? 

Що се отнася до съчетанието на панталоните, блузите, елеците, саката и якетата, може да се каже, че колкото повече пластове имаме по себе си, толкова по-добре. Това обаче не важи за роклите, които тази есен ще са по-изчистени. 

Кои са най-актуалните модели за вашия гардероб? 

1. Плетени рокли

С понижаване на температурите трябва да приберем летните рокли и да помислим за такива с дълъг ръкав, които ще ни топлят през есента. А какъв по-добър избор от плетените модели, които винаги са на мода. 

Добре е да знаете, че тази година ще се носят моделите, наподобяващи дълги пуловери. Те са предимно оребрени, с колан на кръста и дължина до прасеца. Формата им е права, като някои модели са с цепка от едната страна. 

Тези меки плетени рокли могат да се носят както в студените есенни дни, така и през зимата. 

2. Кожени рокли

Освен дънковото яке и топлият пуловер, в гардероба ви трябва да присъства поне една кожена рокля. Блейзърите, които са предпочитани от модела Кая Гербер или дългите кожени тренчкоти, са доста актуални. 

Не забравяйте, че моделите от изкуствена кожа ще се търсят повече, например сукмани или мидирокли, с които ще изглеждате по-различни през този сезон. 

3. Рокли тип „риза“

Този модел бе актуален през лятото, като това няма да се промени и през есента, когато ризите са най-обличани в комбинация с любимите дънки или костюми с пола или панталон. 

Така наречените дълги ризи – със или без копчета по средата, както и с коланче на кръста, ще бъдат истински хит. Сред тях асиметричните модели, предимно с дълъг ръкав, ще се продават като топъл хляб. 

Може да носите класическа бяла риза, нещо в деним или цвят каки. По-пъстрите модели няма да са толкова модерни в сравнение с едноцветните. 

4. Максирокли

Широките рокли, съставени от няколко пласта ефирни материи, които носихме лятото, ще се търсят и през есента. Само че моделите през този сезон ще бъдат по-дебели, в по-неутрални цветове. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари