IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Versace с дефиле за историята на Седмицата на модата в Милано

28 септември 2020 17 40

Марката за първи път показа свои Plus size модели

Снимка: БГНЕС

От дълги години модната индустрия е критикувана за липсата си на разнообразие по време на дефилетата. Въпреки продължаващите разговори за промяна, такава все още не се наблюдава. Досега. По време на участието си в Милано, модният гигант Versace сътвори история.

Италианската марка за първи път прави шоу, в което включи модели от всички възможни размери. Първоначално всичко изглеждаше постарому, като Ирина Шейк и Джоан Смолс откриха дефилето. Скоро след това обаче сцената се промени и на подиума се появиха не един, а цели три Plus size модели. Това бяха Джил Кортлев, Алва Клеър и Прешъс Лий.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jill Kortleve (@jilla.tequila) on

Алва и Прешъс бяха облечени с лъскави рокли с мотиви, вдъхновени от морето, а Джил, която се появи и в шоуто на Fenti за есенната им колекция, носеше цветен топ, черна пола и оранжеви обувки. По-късно същата вечер Кортлев публикува видео в Instagram и поздрави колежките си.

„Това е исторически момент и все още не мога да повярвам, че се случи. Все още треперя. Гордея се с нас, Алва Клеър и Прешъс Лий“, написа тя под публикацията. Моделката добави, че е невероятно да работи за марки, за които досега само си е мечтала. Тя се надява този момент да отвори вратите на модата за момичетата, които имат същите мечти като нея, но никога не са смятали, че те могат да станат реалност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Що се отнася до облеклата със смели мотиви и ярки цветове, предназначени да повдигнат настроението ни по време на карантината, Донатела Версаче каза пред журналисти, че е искала да направи нещо, което да промени изцяло модните правила. „Смятам, че това, което е било актуално преди месец, сега няма никакъв смисъл“, добавя дизайнерката.

Изглежда, че тя иска промяна не само в тоалетите, но и в начина, по който модата се отнася с по-пълните модели.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари