IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Кембъл говори открито за расизма в медиите

22 октомври 2020 08 30

Моделът украси корицата на ноемврийския Vogue

БГНЕС

„Има няколко неща, които бих направила като по-млада, когато предпочитаха да напишат за нещо лошо, което е направено от някого от моята раса.“ Това казва Наоми Кембъл пред Vogue. Моделът украси корицата на модната библия за ноември. 

По думите ѝ, тогава, когато прохождала в модния бизнес, защитавала себе си, но в момента нещата, които прави, не са само за нея, а за културата и расата, която представлява. 

Говорейки открито за расизма в американските и английските медии, Кембъл обясни, че предпочита той да бъде пред лицето ѝ, за да може да реагира по някакъв начин, а не да го потисне.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Vogue (@voguemagazine) на

„Благодаря ти, Наоми, за годините на вдъхновение и това, че показа на момичетата как се прави!!! Това беше сбъдната мечта!“, написа почитател на модела под снимката ѝ в Instagram. 

Кембъл сменя още няколко визии за фотосесията, като може да я видим с уникална сребриста рокля с пайети. 

Моделът изтъква, че ще продължи да се бори за по-голямо разнообразие и равенство в модната индустрия. По думите ѝ, тя никога не е говорила за расизъм, а по-скоро за„териториализъм“.

„Сега съм щастлива, че всички са на една и съща страница, че всеки може да излезе и да разкаже за своите преживявания, без да чувства някаква стигма. Но за мен нищо не се е променило. Ще говоря по същия начин“, добавя Наоми. 

На друг кадър моделът позира с блуза и черна кожена пола с набрана периферия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари