IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маски горе: Най-популярните модели за пандемията

22 октомври 2020 16 30

На открити и закрити обществени места е препоръчително носенето на материя, покриваща носа и устата

Снимка: iStock

С продължаващата пандемия и очакваната втора вълна на заразата от коронавирус, маските станаха една от най-търсените стоки. През лятото много от ограниченията, поставени в началото на епидемията, паднаха, но сега светът отново се подготвя за тежки времена. В много страни се върнаха старите правила, въведоха се вечерни часове, затвориха се барове и дискотеки, а маските станаха задължителни както на открити, така и на закрити обществени места.

Търсенето на най-добрите защитни маски тип N95 се увеличава, но здравните власти препоръчват те да бъдат запазени за медицинския персонал, който се бори със заразата вече повече от половин година. Вместо това обикновените граждани могат да използват платнени маски, независимо дали ходят до магазина, на посещение в болницата, до аптеката, или пък се разхождат в парка и по плажа.

И тъй като маските ще ни трябват още дълго време, е добре да имаме няколко варианта, от които да си избираме всеки ден. Ако не можете да си направите у дома, онлайн сайтовете предлагат изключително широка гама, от която със сигурност ще намерите нещо за вас. 

Защо е важно да носим маска?

Носенето на платнена маска за лице може да не ви предпази от заразата с коронавирус или друг вирус, но може да намали вероятността от разпространението на микроби. Според здравните власти, „покриването на носа и устата може да попречи за предаването на дихателни капчици при говорене, кихане и кашляне“. Ако всеки носи маска когато е на публично място, рискът от разпространението на COVID-19 е минимален.

Трябва да се отбележи, че има някои хора, които не трябва да носят маски. Тук са включени деца под 2-годишна възраст и всеки, при когото са установени проблеми с дишането.

За да ви е по-лесно да изберете маски за вашето семейство, ви предлагаме няколко красиви модела, които са на достъпни цени.

1. Тематични маски за есента

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by THE JEWELRY BX (@thejewelrybx) on

Предлагащи се в есенни цветове и шарки, тези платнени маски за лице от „SlinkCreationsCo“ са точно това, което трябва да носите през настоящия сезон. Те разполагат с джоб, в който да сложите филтър за по-доброто пречистване на вдишания въздух. Цената им е само 7 долара.

2. Карирана маска

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studio Winter (@thestudiowinter) on

Със своя оранжев, маслинен и тъмносин кариран модел, тази маска за лице се вписва изцяло във вашия преходен стил. Унисекс дизайнът прави аксесоара още по-удобен за повечето възрастни. Тук обаче няма да можете да сложите филтър, тъй като липсва джоб. Цената е малко по-висока от първата и моделът се предлага за 13,50 долара.

3. Маски за Хелоуин

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carrie ? (@autumnghosty) on

Още малко и ще посрещнем най-страшния празник. Хелоуин чука на вратата и ако не смятате да го празнувате с костюм и тиква, то може спокойно да си купите тематична предпазна маска. Хубавото е, че такива модели се предлагат в комплект от три броя, който ще ви струва 21,95 долара. 

4. Топла маска за зимата

След Хелоуин, започваме постепенно да се приготвяме и за Коледа. Вадим дебелите дрехи, шапките и шаловете, но тази година трябва да помислим и за предпазната маска. За да ни бъде топло навсякъде, залагаме на покриващо пухкаво средство, което покрива не само устата и носа, но и ушите. По този начин хем ще бъдем в безопасност от микробите, хем ще ни бъде уютно дори и в най-мразовития ден.

5. Сатенена маска

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by URNIK | Pratibha Sharma (@urnikindia) on

Добре дошли в света на висшата мода. Докато повечето маски са направени от памук, моделът на „KGVCX“ е изработен от сатен с луксозно изглеждащ блясък. Въпреки че няма телена добавка, която да се залепя около носа ви, заостреното изрязване на тази маска изглежда, че добре пасва на лицето. Според потребителите на онлайн магазина „Etsy“, този модел е много качествен и отговаря на снимките. 

6. Нещо и за децата

Маските на „LifebytheYards“ се предлагат в 70 различни дизайна, така че със сигурност ще намерите такива, които ще се харесат на вашите деца. Ако пък моделът ви се стори симпатичен и на самите вас, то хубавата новина е, че има и размери за възрастни. Всеки е направен с два слоя памук и може спокойно да се пере. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gabriella le (@lifebytheyard) on

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари