IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неразгаданата смърт на "руската Рапунцел" Руслана Коршунова

6 август 2022 18 00

Самоубийство или убийство седи зад смъртта на модела?

Снимка: Getty Images

Руският супермодел Руслана Коршунова става известна като "руската Рапунцел". Тя покорява света на модата с русите си коси и дълбоките сини очи.

Тя е родена на 2 юли 1987 г. в Алма-Ата, Казахстан. Още на 5-годишна възраст губи своя баща.

Кариерата

През 2003 г. нейната снимка в сп. All Asia привлича вниманието на Деби Джоунс, представител на голямата агенция за модели MODELS 1, а по-късно посписва договор с нея.

Печели прякора си "руската Рапунцел" заради дългата си коса.

През 2005 г. тя е обявена за едно от откритията на Седмицата на модата в Ню Йорк. До 2008 г. Коршунова участва в рекламни кампании за DKNY, BCBG, Blugirl by Blumarine, Clarins, Ghost, Girbaud, Kenzo Accessories, Marithé & François, Max Studio, Moschino, Old England, Pantene Always Smooth, Paul Smith, става лице на Vera Wang lingerie и парфюмът на Nina Ricci - "Nina".

Появява се на корицата на френския ELLE, руският и полският Vogue.

Неочакваната смърт

Животът на 20-годишно момиче внезапно приключва през 2008 година.

На 28 юни звездата от модните подиуми скача през прозореца на апартамента си, разположен на деветия етаж на един от небостъргачите на Манхатън. Само четири дни преди рождения си ден.

Смъртта й е обявена за самоубийство, но близките й не вярват в официалната версия. Според изявленията на всички нейни роднини, приятели и познати, тя няма реална причина да се самоубие и това може да е убийство. Малко преди трагичния инцидент тя се върнала от ревюта в Париж и била на върха на кариерата си.

"Розата на света"

Както става известно по-късно, три месеца преди трагичната смърт, тя присъства на сесии в сектата "Розата на света". Разследващите обаче не намират конкретни доказателства за участието й.

Самата Руслана не оставя предсмъртно писмо, което да отведе полицията до някакви по съществени улики.

През есента на 2008 г. журналистката на „Новая газета“ Елена Костюченко разследва смъртта на Коршунова и за това се опитва да проникне в сектата „Розата на света“. Последиците са непредсказуеми - след посещение на 4 класа в тренировъчния център, Костюченко изпада в тежка депресия и е хоспитализирана в психиатрична клиника.

През 2009 г. приятелката на Коршунова, моделът Анастасия Дроздова, също се самоубива. Двете моделки са посещавали "Розата на света".

Следственият комитет на Руската федерация извършва проверка на учебния център, разположен във Всеруския изложбен център в Москва, но не намира доказателства. След тази проверка центърът е затворен през август 2011 г.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари