IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна мода: Как да изглеждаме стилно, без да ни е студено?

22 ноември 2020 18 00

Няколко лесни трика, с които ще преживеете ниските температури

Снимка: Pexels

Зимата постепенно настъпва по нашите ширини и това ни напомня, че трябва да извадим по-дебелите дрехи. Въпреки че някои от нас все още работят у дома, ще са ни нужни тоалети, с които да излизаме с приятели, да ходим до магазина или пък просто да се разходим из града. Едно от най-неприятните неща по време на студените месеци е дилемата как да изглеждаме стилно, но в същото време и да ни е топло.

Много от нас смятат, че наслояването на дрехи не може да бъде практичен и модерен стил на обличане. Признаваме, че доскоро и ние бяхме от този отбор, споделяйки мнението, че блуза върху риза или пуловер върху тениска е по-скоро средство за преборване на ниските температури, а не модно становище. Но едното по никакъв начин не трябва да изключва другото.

момиче, зима,

Снимка: Pixabay

Прогнозирането на температури през есента и зимата е почти невъзможно. В един момент е облачно и имаме чувството, че замръзваме, а на следващия слънцето грее с пълна сила и започваме сериозно да намразваме пуловера си. Вместо да се обличаме рисково и да съжаляваме след време, вицепрезидентът на Aerie Design Андреа Ягарич казва пред InStyle, че наслояването на дрехи може да ни помогне да сме подготвени за всяка една метеорологична изненада.

„По-хладните месеци естествено ни дават повече възможности да експериментираме с това, което да облечем за деня“, споделя тя пред InStyle. Добавя, че е добре да потърсим варианти, които са многофункционални и ни дават свободата да ги комбинираме по много различни начини. Наслояването на дрехи също така ни позволява да си развием въображението с дрехи, които рядко носим и дори сме отписали от ежедневието си.

Позволете си да експериментирате с различни материи, шарки и цветове, тъй като възможностите ви са безкрайни. Ето няколко начина, по които да бъдете едновременно стилни и затоплени през студените месеци.

1. Лятна рокля

Не бързайте да прибирате всичките си рокли в гардероба. Когато температурите започнат да падат драстично, изберете модел от лятото, който да облечете върху боди с дълъг ръкав или пък пуловер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tess Christine (@tesschristinexo) on

Ако роклята е малко по-прилепваща, съчетайте я с по-свободна материя за уютен контраст и поддържайте нещата небрежни с класически обувки като маратонки или боти. Аксесоарите е добре да ги ограничите до минимум.

2. Пончо

Изтрийте изображението, което имате в главата си, съставено от шумящи, жълти пластмасови модели, защото пончото не е просто облекло за дъждовен ден. То е чудесна алтернатива на пуловер за есенните дни, които не са твърде студени, но пък и не са прекалено топли. Облечете пончото върху прилепнал потник или поло, комбинирайте го с дънки и ако температурите се повишат, веднага може да се отървете от него.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimmy (she/they) (@liquid_universe) on

Хубавото на пончото е, че не е много обемисто, което ви позволява да го сгънете няколко пъти и да го поставите в чантата си. Ако ви се налага да излизате след работа и температурите отново паднат, спокойно вадите пончото и се превръщате в най-умния човек в случая. Хем сте стилни, хем ви е топло и уютно.

3. Плетени жилетки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T I E P E A K E (@thesilvermermaidxo) on

Плетените жилетки са едни от задължителните дрехи след приключване на лятото. Те ви позволяват да избирате от различни модели и цветове, като ги съчетавате по невероятен начин с останалите си тоалети. Мелиса Акай препоръчва да комбинирате жилетка с блуза с големи ръкави или пък по-летен модел, който да допълва специфичния стил на плетивото.

4. Яке Bomber

Обличането на Bomber яке или леко палто върху суитшърт е тенденция за носене на ежедневен стил, която е идеална за пазаруване в прохладните уикенди. Завършете визията си с широки дънки и маратонки, а когато температурите паднат драстично, Ягарич предлага да удвоите якетата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck) on

„Този многослоен външен вид не само внася измерение във вашето облекло, но ви дава гъвкавост да свалите по-голямото яке, необходимо за допълнителна топлина, и да покажете по-модния модел, който носите отдолу“, казва тя пред InStyle.

5. Пуловер и риза

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMELIE (@emitaz) on

Класическа комбинация, която почти всеки от нас е пробвал. Пуловерите са чудесни да се носят върху карирани или едноцветни ризи, тъй като добавят стил към външния вид, но в същия момент и осигуряват нужната топлина. Тази техника за наслояване е подходяща и за начинаещи в модните тенденции, тъй като най-вероятно вече имате нужните дрехи в гардероба си.

6. Блуза и поло

Ягарич казва пред InStyle, че един от най-лесните начини за наслояване е чрез добавяне на поло под блузата. Тениските с графични дизайни и дънковото яке ще придадат страхотен вид на ежедневното ви облекло.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia G. (@flowerswithin) on

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари