IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камала Харис и нейните бижута – защо носи перли?

23 ноември 2020 08 30

Някои смятат, че те носят скрито послание

БГНЕС

„Мелания е класи над Джил Байдън, „Стилът на новата първа дама не може да се сравнява с този на Мелания Тръмп“, „Джил Байдън има друго положение в обществото, поне работи, а не чака мъжът ѝ да я издържа“... Тези и още други коментари може да видим в социалните мрежи след президентските избори в САЩ. Безспорно е, че на някои американци ще им трябва доста време, за да свикнат с новата първа дама и новото управление на страната. Докато някои спорят кой се облича по-добре – Джил Байдън или Мелания Тръмп, някои модни експерти обърнаха внимание на стила на Камала Харис. Новият вицепрезидент обича костюмите и има афинитет към перлите.

Изчистени, или в комбинация със злато и сребро, на един ред или повече, скъпоценните камъни са предпочитани от Харис за нейните официални изяви. Според някои експерти, за да ги носи толкова често, те имат символика за нея или носят скрито послание.

Каква символика носят перлите?

Според специалистите по естествени камъни, перлите са символ на чистота и невинност. Някои дори ги наричат „сълзите на боговете“. Предполага се, че Клеопатра държала да сервират вино на най-знатните си гости с по една от тях във всяка чаша.

перли Pixabay

От астрологична гледна точка, перлата се асоциира с Луната. Докато белите се препоръчват за представителите на зодия Рак, то черните са подходящи за тези със знака Козирог.

Перлите поглъщат негативната енергия – едно от предимствата им. Те помагат на притежателите им да открият истината, като засилват чувството на честност и лоялност.

Камала е с перли още от студентските години

Камала Харис завършва университета „Хауърд“ през 1986 г. Там тя е член на обществото Alpha Kappa, където заедно със „своите сестри“ носела перли. И до днес тя поддържа приятелски отношения с някои от тях, като накитите със скъпоценните камъни ѝ напомнят за безгрижните студентски години.

„Перлите са знак на изтънченост и мъдрост. Ние обучаваме младите дами да бъдат лидери и да бъдат уверени в това, че имат мъдростта да ръководят... и това върви ръка за ръка с истинския смисъл на това, което е Alpha Cappa“, това коментира през август д-р Гленда Глоувър по повод любимите бижута на Харис.

Когато това лято Джо Байдън обяви номинацията си за вицепрезидент, Камала даде старт на своята кампания, носейки лъскави черни перли.

Носенето на перли е и знак на солидарност между членовете на студентското общество, в което е била тя преди години.

Камала Харис

Класически аксесоар за жените

На завършващата фотосесия в университета, при избирането ѝ за сенатор, полагайки клетва пред Джо Байдън, Камала Харис е с перли, с които само доказва за пореден път, че държи на думата си.

Ако имате перли – подарък от баба, майка ви или някой приятел, дори и да не ги носите, не ги продавайте. Те са вечни и може да се каже, че са класически аксесоар за жените на една определена възраст. Освен това отиват на официални тоалети, с каквито ще виждаме колежката на новия президент все по-често.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари