IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зад блясъка на короната: Моделът Дамарис Руис - от подиума до просене на улицата

7 август 2022 18 00

Животът и свършва трагично - в парка, непотърсена от никого

Зад блясъка на короната: Моделът Дамарис Руис - от подиума до просене на улицата

Чували сме хиляди пъти как зад бляскавия живот на кралици на красотата няма нищо бляскаво. И често това наистина е факт - зад лъскавата част се крият ужасни трагедии, борбата с обществен натиск и армия от преследвачи, психопати, от които е невъзможно да се скриеш.

В няколко материала ще ви разкажем за тъмната страна на бляскавата корона. Струва ли си славата и кориците в списания?

Дамарис Руис

Дамарис Руис е родена през 1947 г, като нейната звезда изгрява през 1973 г., когато се явява на конкурса "Мис Венецуела".

Със своите мерки 84-64-90 и естествената си красота, миньончето (висока е 160 см) печели короната на конкурса Мис Сукре. Година по-късно тя вече дефилира на конкурса за Мис Венецуела, най-важният за красота в страната. Там стига до полуфинала, а победителка става Дезире Роландо.

дамарис руис

Снимка: Angelopedia

Става една от най-желаните жени в страната, среща се с милионери и известни личности, което е обичайно за участничките на "Мис Венецуела".

Паралелно с модата добива и диплома на юрист. Но така и не постигна голям успех.

Малтретиране

Тя нямала съпруг или гадже - вместо това живеела с брат си, който според приятели я ревнувал жестоко и не й давал никаква свобода.

Венецуелската телевизия разпознава в една просякиня Руис и прави интервю през 2005 г. Дамарис признава за насилието у дома. Брат й я подлагал на глад, заплашвал я и често я биел.

"Обадих се на няколко пъти в полицията, но те не направиха нищо", споделя бившият модел.

Бягство от дома и трагичната смърт

След като полицията не предприема нищо, тя решава да напусне дома си заради непрекъсното малтретиране. Така и не успява да си намери работа и нов покрив. Нямайки средства за препитание, започва да живее на улицата.

Загърбва материалния свят, става будист и вегетарианка. В продължение на 35 години тя спи на пейките, храни се от кофите за боклук.

Животът й завършва трагично през 2015 г. Бившият модел и юрист умира на улицата. Тялото й прекарва 15 дни в моргата на болница "Варгас" в Каракас, без никой да дойде да я идентифицира.

Животът й след короната може да се определи с три думи - глад, депресия и безразличие.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари