IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видове златни гривни за зимния сезон

8 декември 2020 15 00

Снимка: ПР

Колкото и да ни се иска да задържим лятото вечно, в един момент захладнява и вадим дебелите палта и топлите пуловери. Заедно с тях обаче се налага да променим и ежедневните бижута, защото голяма част от тях губят чара си, когато ги сложим в комбинация с дълъг ръкав, високо поло или пък шапка. Гривните определено са бижута, които носим всеки ден на работа, вкъщи и по официални поводи. Например гривни с букви СОМАХА можем да комбинираме с всякакво облекло, но тънка гривна тип синджир определено не можем. Решихме да разгледаме въпроса кои са по-подходящите модели гривни за през зимата и как да ги носим стилно. Вижте нашите съвети по-долу.

гривна1

Гривна с букви

Поставяме този модел на първо място в нашата класация, просто защото е универсален и подходящ за всяко място и всеки повод. Гривните с букви всъщност може да са два типа. Единият представлява гривна със златна или сребърна плочка и на нея може да се напишат буквите. Другият вид гривни с букви са тънки плетки златни гривни висулки. Точно този тип могат да станат изключително обемни и атрактивни, предвид това, че на тях може да се закачат огромен брой висулки. Ако всяка висулка има и смисъл за притежателя на гривната, то тогава този подарък се превръща в изключително личен и ценен. Тези гривни са подходящи да се носят с блузи с дълъг ръкав, защото могат да се извадят над ръкава и да привличат достатъчно внимание, за разлика от твърде тънките гривни верижки, които не биха се забелязвали изобщо. Както най-вероятно знаете, идеята на бижутата не е да показват скромност, а да заявяват стила ви смело.

гривна2

Златна или сребърна гривна с топченца

Фактът, че имат овални елементи ги прави изключително подходящи за зимния сезон. Ако зимата можем да я категоризираме, то тя е сезон на пискюлите и топките. Ще откриете стотици варианти на шапки, ботуши и пуловери и половината от тях ще притежават топки или висящи пискюли. Гривната с топченца, която деликатно се подава под дългия ръкав е само още едно допълнение към вече установения зимен стил.

Гривните от жълто злато и червени скъпоценни камъни

Точно както овалните форми, така и червеният цвят е този, който преобладава през зимата. Освен с коледните и новогодишните празници, червеният цвят се свързва и с поруменелите лица от студа или пък с червеното вино, което сгрява тялото. Това е и причината, ако си набавите гривна с червени скъпоценни или полускъпоценни камъни, да не я смъкнете от ръката си цял декември.

Точно противоположно на нея, гривните със седеф не препоръчваме да ги носите през зимните месеци. Седефът в най-общия случай се свързва с морето и лятото. Точно както и перлите, които също са в списъка на летните бижута. Изобщо символиката на лятото е седеф, миди, перли, слънце, вълнички и т.н. Всички тези висулки можете да ги откачите от зимната ви гривна и да добавите снежинка, кръстче, ботушче или елхичка.

Гривните със синьо камъче и червен конец

Макар също да има червен цвят по тях, този вид също не го препоръчваме за зимата. Основната причина е, че червеното конче, ако е прекалено тънко, не се забелязва под дългите ръкави. Ако самата гривна е снабдена и с тежка висулка, много вероятно е само тя да се показва и да изглежда неестествено. Предвид това, че има много други видове гривни, които да ви послужат по-добре, оставете късметлийското червено конче за пролетта, когато така или иначе всички носят бяло и червено заради мартениците.

Заключение

Гривната с букви, тази с топченца и дори златната гривна с червени камъчета са все бижута, които можете лесно да комбинирате със зимни дрехи, апрески и дори официални дълги зимни рокли. Съвет от нас е никога да не спирате да експериментирате с бижутата и облеклото си. Винаги да се придържате към стила, но и да го комбинирате с някое по-смело бижу, което да подчертае идентичността ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари