IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ана Уинтур в анцуг, Хари Стайлс в рокля: модните хитове на 2020

11 януари 2021 16 30

Вижте най-ярките модни попадения през годината, белязана от пандемия

БГНЕС

Стилът на известните личности през изминалата година, белязана от пандемия, се оказа доста странен. Може би съвсем очаквано, като се има предвид, че голяма част от хората по света бяха заключени по домовете си! И все пак визията от 2020 г на няколко определени звезди се запечати в съзнанието ни за години напред. Сред най-ярките, неочаквани и запомнящи се модни попадения е това на модната редакторка на американския Vogue – Ана Уинтур.

През април 2020, Ана, която е считана за моден гуру и е известна със своя фин и свръхелегантен стил на обличане, се появи в Instagram по... анцуг! Уинтур сподели със своите последователи в социалната мрежа кадър, на който се виждаше как работи от уюта на дома си, облечена в комфортни, червени, макар и доста шикозни, спортни панталони. Кадърът предизвика доста коментари и еуфория у хората, които разбраха ясно посланието на Ана – анцугът вече не е дреха само за спорт, а напротив – това е най-актуалната дреха за времената, в които се намираме.

Хари Стайлс е другата известна личност, която предизвика полемика с модните си решения, определяйки нова тенденция в стила през 2020 г. Британският певец се появи по рокля (и в други женски дрехи) на корицата на модната библия – Vogue, налагайки унисекс облеклото. Оказа се, че Хари винаги е обичал андрогинния стил, а майка му призна в интервю, че от дете му е позволявала да носи рокли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

Сред супермоделите, Наоми Кембъл ще остане най-запомняща се със стила си от 2020 г. Още в началото на пандемията Черната перла се появи на летище във Великобритания, облечена в предпазен костюм, маска, шлем и хирургични ръкавици, характерни за медиците на първа линия в борбата с COVID 19. Реакцията на хората към вида ѝ беше доста противоречива, особено във времена, в които не всички лекари имаха нейното предпазно облекло. Наоми обаче обясни, че има фобия от микроби и дори показа, че навсякъде се движи с дезинфектант в чантата – пример, който много хора последваха.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Култова ще си остане и визията на Брад Пит – с рошава коса, брадясал, облечен в стара тениска и износени дънки, да пуши седнал на земята. Вярно е, че Брад е доказал през годините, че небрежната му визия може да бъде доста секси, но в случая той се мотаеше с този опърпан външен вид, докато работеше като доброволец в Лос Анджелис, разнасяйки храна в кашони за най-нуждаещите се хора точно преди Деня на благодарността.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GQ (@gq)

Другата култова модна визия за 2020 година е тази на Робърт Патинсън за списание GQ. За априлският брой на изданието карантинираният британски актьор си направи цяла фотосесия съвсем сам... в огледалото.

Всички изображения, използвани за илюстрация на статията с Робърт, бяха автопортрети, заснети от него в дома му в Лондон (който няма градина или тераса). Снимките бяха толкова добри, че сякаш бяха дело на топфотограф като Тери Ричардсън. Актьорът беше използвал апарат Nikon D850. Тази фотосесия показа, че човек може да се справи с всичко сам, когато се налага. Робърт позираше с неоформена прическа и брадясал. На някои от снимките той ни показа как докато е в изолация си похапва корнфлейкс в кухнята, докато се мотае по пижама – топвизия за 2020!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GQ (@gq)

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари