IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилът на първата дама: Джил Байдън със специална рокля

22 януари 2021 14 30

Тя успя да събере цялата Америка върху тоалета си

Снимка: БГНЕС

Д-р Джил Байдън, бившата втора дама и настояща първа дама на Съединените американски щати, започна да впечатлява със стила си още по време на предизборната кампания. Тя беше до съпруга си Джо Байдън в почти всеки град, като модните критици не пропускаха да отбележат завидното ѝ чувство за стил.

Все още помним ботушите с важно послание, които г-жа Байдън носеше на няколко пъти, както и съвсем пресния спомен от встъпването в длъжност на новия президент. За специалното събитие първата дама избра да заложи на син тоалет, който криеше в себе си специално послание към нацията. Сега, два дни след церемонията, Джил Байдън отново попада в модните класации, като и този път роклята ѝ говори вместо нея.

По време на вечерните празненства и специалното предаване Celebrating America с водещ Том Ханкс, д-р Байдън се появи с бежов тоалет, състоящ се от рокля и палто. Те са дело на дизайнерката Габриела Хърст, която е била помолена да създаде визия със специално значение за цяла Америка. Разбира се, думите на първата дама са закон и затова Хърст приема задачата напълно сериозно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MP (@misspresidentress)

Оказва се, че дизайнерката е успяла да включи емблематичното цвете на всеки един щат и територия в страната. В публикация в Instagram Хърст обяснява значението на роклята. „Призивът за единство е основното вдъхновение за създаването на този тоалет. Съединението прави силата и е нужно за следващите ни стъпки“, пише дизайнерката.

Докато всеки един щат и територия бяха пресъздадени с цвете, то Хърст се е погрижила да отбележи по специален начин Делауеър – родния щат на семейство Байдън. „Цветето на Делауеър е разположено на нивото на сърцето на първата дама. Оттам всички други цветя се разклоняват“, добавя Хърст.

Дизайнерката казва, че е имало и специално съобщение в тоалета, което е останало скрито за света. В палтото на д-р Байдън е бил бродиран цитат от Бенджамин Франклин, който е свързан с учителската професия на първата дама. „Кажи ми и ще забравя. Научи ме и ще запомня. Инвестирай в мен и ще се науча“.

Моделът с бродирането на специални цветя беше използван и върху булчинската рокля на Меган Маркъл. Дизайнерката ѝ Клеър Келър включи цветя от всичките 53 държави от Общността на нациите, които бяха изобразени върху воала на херцогинята. И въпреки че жестът не беше приет добре от много хора, изглежда, че Джил Байдън му е голям фен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари