IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръкавиците на Бърни Сандърс – хит в интернет

25 януари 2021 12 30

Плетачката, изработила ги, не смогва с поръчките

БГНЕС

Джо Байдън вече прокарва реформи като президент, а за бляскавата церемония, на която той положи клетва, ще се говори още дълго. На нея, наред с всички високопоставени гости и техните тоалети, разглеждани от модните критици, един сенатор направи впечатление със своя обикновен външен вид. Бърни Сандърс стана обект на подигравки заради неговите плетени ръкавици и се появи в най-различни мемета в социалните мрежи, но и насочи вниманието към ръчно изработените топли аксесоари за зимата, които всеки от нас харесва.

Седящият на стол бивш кандидат за президент, скръстил крака и поставил отгоре ръцете си, защитени добре от студа с ръкавици без пръсти, се появи на колажи с трона от филма „Игра на тронове“, на удобното диванче в „Приятели“, в популярна сцена с Деми Мур, която прави грънци и къде ли още не.

Плетачката, изработила ръкавиците, не смогва с поръчките

„Знаете ли, във Върмонт се обличаме топло. Знаем какво е студ, не се интересуваме толкова от модата и предпочитаме да ни е топло“. Така Бърни Сандърс отговори на шегите по негов адрес и по този начин подкрепи малкия бизнес в САЩ, защото ръкавиците му са подарък от плетачка във Върмонт, която след неговата поява на церемонията не смогва с поръчките за ръкавици и други зимни аксесоари.

„Моля, спрете да пишете на жената, която е направила ръкавиците на Бърни Сандърс“, гласи публикация на Independent, разкривайки, че 42-годишната Джен Елис, която по професия е учителка, получава безброй запитвания от 20 януари насам.

„Дадох тези ръкавици като подарък на Бърни Сандърс, без да очаквам нещо в замяна. Намирам за много приятно това, че стигнаха толкова далеч. Страхотно е, че той представя Върмонт по този начин, че той занесе ръчно изработен продукт на този исторически ден“, коментира жената след церемонията.

Когато медиите откриват, че ръкавиците на Бърни са ръчно плетени и се свързват с американката, тя посочва, че е трогната от това, че той рекламира по някакъв начин дейността ѝ, но и не крие, че хората не спират да я притесняват по мобилния и непрекъснато ѝ пращат запитвания в социалните мрежи за това дали ще може да им изплете същите.

„Благодаря за целия интерес към ръкавиците на Бърни! Наистина беше невероятен и исторически ден! Толкова съм поласкана, че Бърни ги носеше на тържеството. За съжаление нямам повече ръкавици за продажба“, бе принудена да напише тя в Twitter. Все пак някои хора успяват да си изберат от ръкавиците в останали разцветки, с което подкрепят нейната дейност.

Оказва се, че само за три дни след встъпването в длъжност на Джо Байдън, плетачката е получила над 6 000 поръчки. „Не е възможно да направя толкова ръкавици без пръсти“, коментира тя пред Insider и уточнява, че всеки път, когато провери имейла си, има още писма, свързани с въпросния артикул.

„Мразя да разочаровам хората, но ръкавиците са единствени по рода си. Те са уникални и понякога в този свят просто не можете да получите всичко, което искате“, разкрива още тя.

Въпреки първоначалното притеснение и твърденията, че няма как да изплете ръкавици за всички, жената се възползва от интереса и предлага на заинтересуваните всичко, което има в наличност. Други творци пък се вдъхновиха от снимките с Бърни Сандърс и създадоха негово миникопие под формата на плетена кукла.

Суитшърт със снимка от церемонията се продава благотворително

И докато хората се опитват да се сдобият с ръкавици като тези на Сандърс, черен суитшърт със снимката му от историческата смяна на властта, се появи в интернет. Оказва се, че дрехата се продава с благотворителна цел – за инициативата „Храна на колела“ във Върмонт.

Суитшъртът струва 45 долара и се предлага в най-различни размери. От фирмата, която го предлагат посочват, че поради огромното му търсене, ще им трябват от три до шест седмици за изпълнението на някои поръчки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари