IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пухкава шапка идиотка – задължителният аксесоар тази зима

21 февруари 2021 16 30

Вижте как да я носите

IStockphoto

Преди да се появи плюшеният тренд, една тенденция завладя нашия гардероб. Още през есента миналата година пухкавите блузи, пуловери и палта, приличащи на козината на животно, станаха доста актуални. Сега те продължават да се носят, като въпросната материя, която е изключително мека и приятна на допир, срещаме и при най-популярния зимен аксесоар – шапката.

Освен машинно плетените или ръчно изработени шапки от топла вълна, сега са на мода и други – от тип „идиотка“. Те може и да не са от онези, които пазят най-добре челото и ушите от вятъра, но са предпочитани от много известни личности, например сестрите Дженър.

По данни на платформата Lyst, още през месец ноември търсенето за пухкави шапки идиотки се е увеличило с 25% в сравнение с това преди застудяването на времето. След като Кендъл Дженър се появи с такава в своята история, продажбите на същата – марка ASOS Design, нараснаха с 4%.

Пухкавите шапки тип идиотка, както и тези, приличащи на бомбе с по-широка периферия, могат да се носят както със спортни, така и с по-елегантни дрехи през зимата. Освен че отиват на вашия екип и маратонките, с които ви е по-удобно през уикенда, те могат да бъдат и чудесно допълнение на стилното ви зимно палто с ревери.

Освен шапките с по-малък косъм, има с по-гъст и дълъг, както и такива, ушити от по-рошави изкуствени материи.

Ето 4 вида пухени шапки идиотки, от които да изберете вашата:

1. С животински принтове

Тези шапки бяха доста модерни преди години. Ето че модата постепенно се връща. В магазините се предлагат шапки идиотки с животински принтове, с които да имате по-нестандартна визия през този сезон.

Периферията на повечето модели е направена така, че може да се носи както пусната надолу, така и вдигната нагоре.

2. С лога

Пухкави, меки и изключително топли, тези шапки се предлагат в по-светли цветове, украсени с емблемите или принтовете на любимите ви марки.

Освен като тази на Louis Vuitton, ще откриете такива на Chanel, Dior и други.

3. Като козината на мече

Един от най-търсените модели шапки идиотки за зимата е този, изработен от материал, наподобяващ козината на мече. В бяло, светло или тъмнокафяво са най-често срещаните варианти.

Ако желаете, може да вдигнете само предната част на периферията на шапката.

4. Изчистени – в любимия цвят

Когато разгледате някои профили на инфлуенсъри в социалните мрежи, ще видите, че доста жени носят пухени шапки, които са изчистени. След тези в бяло и цвят шампанско, с нежен кашмирен пух, моделите в по-тъмни нюанси също са доста търсени.

Ако харесвате розово или някой друг по-ярък цвят, не се притеснявайте, из магазините има голямо разнообразие, като дори може да попаднете на електриковожълто.

Ето и още идеи за вашия зимен гардероб, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари