IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчеви очила – 5 модела, актуални за пролетта

16 април 2021 08 30

Заложете на по-цветни, ако искате да ви забележат

IStockphoto

„Слънчеви очила ли? Аз не обичам да нося, надрасквам ги лесно, губя ги постоянно, предпочитам без тях...“. Сигурно си мислите това, когато най-добрата ви приятелка се похвали какъв модел си е купила току-що. Да, има много хора също като вас, които не са свикнали с тях, но след близо година социална изолация и стоене вкъщи, те са един от аксесоарите, без които не бива да излизате навън. И тук не става въпрос само за мода, а и за здравето на вашите очи, които трябва да предпазите от вредните слънчеви лъчи.

Ако в продължение на няколко месеца сте редували любимите си спортни дрехи и искате малко разнообразие в стила, то е време за нови покупки. Наред с нови дрехи за вашия пролетен гардероб, не е зле да се запознаете и с тенденциите при слънчевите очила.

Днес ви предлагаме 5 модела, от които да изберете вашите:

1. Свръхголеми с кръгла форма

Както вече ви разкрихме в предишни публикации, по-обемните рамки с широки стъкла ще са сред най-актуалните за пролетта.

Повечето от свръхголемите слънчеви очила със закръглени стъкла ни припомнят модата от 60-те и 70-те. Освен изчистените черни рамки с дребни златни елементи, по-широките и цветни, също са доста актуални.

2. С принт на костенурка и цветни стъкла

Независимо каква форма ще има рамката, принтът е много важен. Този сезон окраските от корубата на костенурката се завръщат.

Освен класическите кафяви очила, ще видим и други предложения с тези петна – в бяло, черно, розово и други. Характерно за всички тях е, че те са с цветни стъкла.

3. В стил авиатор

Този модел очила се появяват през 70-те, като продължават да се носят и до днес. Освен класическата тънка рамка с тъмни стъкла, този сезон ще видим и по-дебела, с леко закръглена форма или пък квадратна. Тя може да бъде едноцветна, черна или пък кафява – с жълти петна.

4. С правоъгълна форма

Рамките в стил „60-те срещат 90-те“ ще са истинска модна находка сред аксесоарите за пролет/лято 2021.
Сега се носят доста цветни правоъгълни рамки с по-тъмни стъкла или по-прозрачни, някои от които приличат доста на диоптричните.

Класика си остават слънчеви очила с дебела рамка в черно или кафяво.

5. С класическа рамка

Тези слънчеви очила никога не излизат от мода. Рамката им е нито много тънка, нито твърде обемна, освен това е унисекс – стават за носене както от мъже, така и от жени.

С леко закръглени или по-заострени стъкла, тези очила отиват не само на спортните дрехи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари