IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алената дама: Кралица Летисия Ортис

16 април 2021 18 00

Кралицата на Испания почете Клара Кампоамор

Снимка: Getty

Кралица Летисия от Испания продължава да доказва, че е една от най-стилните кралски особи по света.

На 12 април 48-годишната съпруга на крал Фелипе VI посети Конгреса на депутатите в Мадрид, където беше поставено бюрото на покойната Клара Кампоамор. Събитието отбеляза 90 години от въвеждането на закон, който позволява на жените да гласуват, като към бюрото бяха добавени и още лични вещи на Кампоамор. Именно тя през 30-те години на миналия век влиза в парламента на Испания и се бори ожесточено за равни права между половете.

Кралица Летисия, която рядко греши с модния си избор, заложи на червен костюм от Roberto Torretta, който е носила няколко пъти. Изглежда, че не само Кейт Мидълтън е фен на устойчивата мода и повтаря любимите си тоалети. Костюмът е част от колекцията есен/зима 2017 година на испанския дизайнер, като вече не е достъпен за поръчка. Кралица Летисия постоянно подкрепя съгражданите си, като избира техни тоалети и аксесоари. Последният път, в който кралската особа заложи на този червен костюм, беше през 2019 година.

кралица Летисия

Снимка: БГНЕС

Сега, 3 години по-късно, Летисия комбинира костюма с червена блуза и червени токчета. Благодарение на малката цепка, която стигаше над глезена, феновете успяха да видят високите обувки. Аксесоарите на кралицата бяха минимални, но отново на ниво. Тя избра червена чанта на Carolina Herrera, кръгли обеци и традиционните си пръстени. Косата ѝ беше свободно пусната върху раменете, а върху лицето си носеше задължителната предпазна маска.

Клара Кампоамор е испански политик и феминистка, която се застъпва за правата на жените и избирателните им възможности през 1931 година, когато се пише испанската конституция. Това довежда до създаването на закон, който се стреми да гарантира равенството между жените и мъжете.

кралица Летисия

Снимка: БГНЕС

Появата на кралица Летисия идва след като тя и съпругът ѝ крал Фелипе изпратиха телеграма до „леля Лилибет“ (както я наричат на галено още от детството ѝ), в която изказаха съболезнованията си след смъртта на принц Филип. Близката връзка между кралските семейства на Великобритания и Испания се дължи на прадядото на Фелипе по майчина линия – гръцкият крал Константин I, който е и чичо на херцога на Единбург.

„Изключително натъжени сме да чуем за смъртта на скъпия ни чичо Филип. В това тъжно време искаме да изпратим най-искрените си съболезнования от името на испанското правителство и целия народ. Никога няма да забравим моментите, които имахме с него и това, което той направи за короната и Великобритания“, пише в писмото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари