IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дамски маратонки – модни тенденции за 2021

19 юни 2021 09 00

Снимка: Istockphoto

Маратонките никога няма да излязат от мода! Носим ги с дънки, с клин, с къси панталонки, с рокли, на тренировка, на разходка, на парти – навсякъде. И всеки сезон дизайнерите сътворяват нови и нови модели дамски маратонки. Ето кои са модните тенденции за 2021 г. при дамските маратонки.

Класически маратонки

Класическите маратонки никога няма да излязат от мода. Тази година това e моделът Air Force 1 на NIKE. Той има по-фин силует от оригинала и леко повдигната подметка, но голяма част от традиционните детайли са все още тук, за да ни радват, заедно с класическия, бял цвят. Подобни модели са и Stan Smith на adidas Originals, Club C 85 на Reebok и Chuck Taylor All Star на Converse.

Ниски маратонки

Ниските дамски маратонки подчертават добре красотата на глезените и стоят отлично с дънки, пола или рокля. Тази година фаворити са моделите на Dior и Gucci, които имат принтове с приятен ретро полъх. Белите кожени маратонки на Prada са с нежнорозов детайл отстрани, който обгражда логото. LV Escale Stellar Sneaker на Louis Vuitton са на хоризонтални тъмносини райета, които носят лятно, морско настроение.

Високи кецове

Кецовете са удобни и красиви и изглеждат толкова секси, че ни е трудно да се откажем от тях дори и през лятото. Тази година партньорството между COMME des GARÇONS PLAY и Converse създаде страхотен модел, който съчетава класиката с модерна закачливост. Това са кецове в черен цвят с емблемата на Converse от вътрешната страна и сърцето на COMME des GARÇONS PLAY отвън.

Но тази година на мода са и чисто белите кецове с минималистични детайли. Prada добавя върху тях своята изискана емблема, като черен принт. Gucci елегантно „рисува“ своите ивици в зелено и червено, като добавя и зелен кант отвътре около глезена. Saint Laurent стига още по-далече, като не поставя нищо върху чисто белия плат, а избира надписът на марката да е отстрани на подметката.

Тенис маратонки

За любителките на тениса тази година има оригинални предложения, които следват тенденцията към максимално изчистен дизайн и класически бял цвят. Моделите на CELINE Triomphe и Valentino Garavani са от бяла кожа, като детайлите по нея са изработени единствено от перфорации. Малко по-голямо раздвижване внасят Golden Goose, които добавят към бялото закачливи звезди и елементи в сиво и черно. Най-големите фенове може би ще се впечатлят от страхотния модел THE ROGER Center Court на ON, създаден съвместно със самия Роджър Федерер.

Маратонки на платформа

Любимите през последните години дамски маратонки на платформа също следват тенденцията към изчистен, едноцветен дизайн с фини детайли. Изключение прави само Gucci, където създадоха убийствен черен модел с допълнителни ленти с квадратни кристали в златист обков.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари