IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

89-годишната Рита Морено: Ще се обличам както си искам

23 юни 2021 18 00

Актрисата отговори на критиките за провокативния си стил

Снимка: БГНЕС

Рита Морено разсъждава върху някои от миналите си модни моменти с модерна перспектива.

В новия си документален филм Rita Moreno: Just a Gyirl Who Decided to Go for It носителката на „Оскар“, „Еми“, „Тони“ и „Златен глобус“ говори открито за това, че е приемана като секссимвол в началните години на кариерата си. Тя също така споделя как обществените норми по време на 50-те и 60-те години на миналия век са повлияли на ситуацията.

„Истината е, че никога не ми е хрумвало да му се противопоставям“, казва вече 89-годишната Морено за тормоза и нежеланото внимание, което е получавала от мъжете в бранша. „Разбрах и бях права, че това е напълно нормално в Холивуд и просто така функционира индустрията. Просто се пуснах по течението, което обаче ме направи нещастна“. Актрисата допълва, че преживяванията са я подтикнали да потърси професионална помощ от психиатър, което е било „най-добрата услуга, която направих на себе си“.

Рита Морено

Снимка: БГНЕС

Морено признава, че е мразела да бъде гледана като секс играчка, но това не я спряло да се облича провокативно. „Това е нещо, което не съм споменала във филма, защото не се сетих. В миналото се обличах по доста провокативен начин. Винаги носех много тесни минирокли, твърде много грим, обеци и други аксесоари. Никога не ми е минавало през ума, че по този начин се превръщам в сексуален обект“, споделя звездата.

Въпреки че признава за провокативния си стил, Морено все пак отказва да приеме, че начинът, по който една жена се облича, трябва да бъде повод за непристойно и нежелано поведение. „Както движението MeToo би им казало на мъжете: Гледайте си работата! Можем да се обличаме по какъвто начин си искаме. Можем да носим колкото си искаме обеци и всякакъв вид рокли“, категорична е тя.

Преди премиерата на документалния си филм, Морено заяви, че няма намерение да забавя ход или да се пенсионира. „Все още съм активна и работя. Много по-малко се стресирам и не се притеснявам толкова, защото просто съм благодарна, че съм тук. Просто спирам и се наслаждавам на момента“.

Рита Морено

Снимка: БГНЕС

В Rita Moreno: Just a Gyirl Who Decided to Go for It актрисата разказва на зрителите за най-известните си филми като West Side Story и Singin' in the Rain, както и за някои от телевизионните си проекти като The Electric Company и One Day at a Time. Морено разкрива и някои от най-травмиращите си моменти от живота като изнасилването от агента ѝ в ранните години от кариерата, непостоянната връзка с Марлон Брандо, която я води до опит за самоубийство през 1961 година и нещастието, което е чувствала по време на 45-годишния си брак с кардиолога Леонард Гордън, който умира през 2010 година.

„Обещах си, че ако ще правя подобен филм, ще кажа цялата истина. И това обещание беше поставено на тест. Имаше неща, от които самата аз се изненадах“, казва Морено. Тя допълва, че е била впечатлена от последните кадри, както и от личните истории, за които е имала смелостта да разкаже.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари