IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роклята на Met Gala, която заслужава внимание

15 септември 2021 14 30

Хума Абедин е жената с най-смисления тоалет

Снимка: БГНЕС

Тазгодишната Met Gala беше дълго чакана и приготовленията за нея започнаха още от януари. Заради пандемията от коронавирус балът беше отменен през 2020 година, като сега Ана Уинтур и компания искаха да дадат на хората това, което чакат – звездно събитие с прекрасни тоалети и прически.

Спокойно можем да кажем, че целта им беше постигната, макар на бежовия килим да ни липсваха лицата на Бионсе, Блейк Лайвли, Кайли Дженър, Зендая и много други дами и господа. Все пак видяхме Кендъл Дженър, Джиджи Хадид, Джъстин и Хейли Бийбър, Кара Делевин и още куп звезди, които не разочароваха с избора си на тоалет.

Хейли и

Снимка: Getty Images

Както подобава за една Met Gala дрехите бяха дело на топ дизайнери като Saint Laurent, Prada, Dior, Oscar de la Rent и Cristian Cowan. Някои дами и господа решиха, че именно модният бал е мястото, където да изразят политическите и обществените си възгледи, използвайки тоалетите си за насочване на вниманието към важни теми. Видяхме Били Айлиш да призовава за защита на животните, Кара Делевин да се бори за женските права, а Дан Леви подкрепи хомосексуалната общност.

Роклята, която обаче остана скрита от общественото внимание, всъщност най-много заслужава да попадне на първите страници. Говорим за тоалета на Хума Абедин, в който бяха събрани две от най-големите теми за последните няколко седмици. 45-годишната дама е виден американски политик, като е работила по президентската кампания на Хилъри Клинтън.

Хума Абедин

Хума Абедин. Снимка: Getty Images

Абедин пристигна на Met Gala с целта да почете както загиналите на 11 септември 2001 година, така и борещите се за свобода в Афганистан. Черно-розовата ѝ рокля беше дело на марката Greta Constantine, но малките детайли бяха това, към което трябваше да гледаме. Върху едното си рамо Хума беше поставила две брошки, които носеха огромно послание.

Първата беше във формата на синя панделка и е взета от музея „9/11“ в Ню Йорк. Тя е сложена, за да почете 20-ата годишнина от терористичните атаки в Америка. Според Абедин, това е „напомняне, че никога не трябва да забравяме какво се е случило на нашия любим град и влиянието, което това събитие оказа на всички нас, особено на жертвите, техните семейства, и оцелелите“.

Хума Абедин

Снимка: Getty Images

Върху синята панделка бяха сложени флаговете на САЩ и Афганистан, които символизират „надежда, че няма да забравим хората на Афганистан и ситуацията, в която се намират“. Абедин най-много се притеснява от факта, че светът много бързо забравя, че има семейства, жени и деца, които са в опасност.

Разбира се, Хума спаси темата на Met Gala, почитайки американската мода. Тя заложи на канадските дизайнери Кирк Пикерсгил и Стивън Уонг. И тук изборът ѝ не е бил случаен. „Канада направи огромен жест, когато се съгласи да приеме 20 000 бежанци от Афганистан за постоянен престой“, казва Абедин пред Vogue.

Хума Абедин

Снимка: Getty Images

Самата Хума Абедин е дете на индийски имигранти и смята, че Съединените щати са мечтана страна за много семейства и те трябва да имат възможност да живеят свободно там.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари