IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода: Завръщане на тенденциите от 90-те

28 септември 2021 10 30

6 идеи за това какво да облечете в следващите месеци

Снимка: iStock

Есента вече официално е тук и магазините са пълни с нови колекции, които да ни стоплят през по-хладните дни. Дългите ръкави отново се завърнаха по закачалките, а гардеробите на повечето от нас вече са променени и в тях липсват тениски, къси панталони и летни рокли. Колкото и да не искаме лятото да свърши, точно това се случи, но есента също е сезон, в който можем да изглеждаме добре.

Любителите на по-тъмните нюанси и по-дебелите дрехи вече ликуват, изваждайки късите си пуловери и по-дългите панталони. Жилетките също трябва да присъстват във визията ви, като те обаче няма да бъдат единственото задължително тази есен.

Според модните критици, тенденциите от 90-те години се завръщат с пълна сила и ще бъдат водещи през следващите няколко месеца. Те ще се присъединят към съвременната мода и тази от 80-те години, като по този начин ще се създаде голямо разнообразие от тоалети, подходящи за всички възрасти. Освен дрехи, на пазара ще видим и популярни аксесоари от онова време, като скрънчита, шноли за коса и много други.

Ето какво трябва да имате в гардероба си тази есен

Високи чорапи

високи чорапи

Снимка: iStock

Според стилистката на знаменитостите Синди Конрой, трябва да благодарим на Шер Хоровиц за огромната популярност на високите чорапи. Емблематичният стил на героинята от Clueless се очаква да бъде огромна тенденция през есента на 2021 година. Конрой казва, че високите чорапи могат да бъдат носени с маратонки или обувки на висока платформа.

Къси жилетки

Няма как да посрещнем есента без колекция от жилетки, закачени в гардероба ни. Докато есенният стил се сменя всяка година, то жилетките се превърнаха в тенденция през 90-те години на миналия век и продължават да властват и до днес. Тогава те са се носели върху копринена рокля или само с дънки, но Синди Конрой казва, че тази година модата ще се върти около късите жилетки, които се комбинират с дънки с висока талия.

„Много непринуден шик, който аз лично обожавам да нося с дънки“, казва тя пред InStyle.

Дебели ленти за глава

лента за

Снимка: iStock

Блеър Уолдорф може да е помогнала за популяризирането на лентите за глава през новия век, но те бяха модерен аксесоар преди царуването на героинята от „Клюкарката“. Конрой очаква те да бъдат навсякъде и тази есен, така че е време да се запасите с няколко.

Нещо с животински принт

животински принт

Снимка: iStock

В интервю с InStyle стилистът на звездите Тара Суеннен споменава, че животинският принт, и най-вече леопардовият, е бил голям хит през 90-те години и ще бъде популярен и тази есен. Според нея, той може да бъде добавен към стила по всякакъв начин, независимо дали говорим за дреха или аксесоар. „Облечете едноцветен тоалет и го комбинирайте с шал, обувки, чанта или блейзър с животински принт“, предлага тя.

Дънки с висока талия

дънки с

Снимка: iStock

През 90-те години дънките на Guess и Levis бяха с висока талия, широки крачоли и оформящи краката. Тази есен Суннен предлага да се запасите с точно такива чифтове, които да комбинирате със забавни кецове или пък елегантни токчета. Стремете се да запазите акцента върху талията си, като загащите тениската, блузата или ризата си.

Oversized блейзър

Суеннен казва, че актьори като Джулия Робъртс създават чудесния андрогинен стил, съчетавайки широк блейзър с класическа бяла тениска и кецове. Тази комбинация се завръща през есента на 2021 година, но за да актуализирате външния си вид, сменете тениската с бюстие.

„Уверете се, че панталонът ви е с висока талия, добавете възможно най-голяма височина с обувките си, избирайки токчета или платформа“, предлага стилистката. Допълва да завършите стила си със забавен цветен клъч, който ще създаде спокоен, но все пак овластен вид.

Къс костюм

Линда Еванджелиста

Снимка: Getty Images

Стилистката на знаменитостите Криста Роузър разказва на InStyle, че дизайнерите на Chanel, Giorgio Armani, Fashion East, Fendi, Vetements, Emilia Wickstead, Peter Do и Laquan Smith включват в есенните си колекции т. нар. „готин“ костюм за момичета. Стилът е вдъхновен от Линда Еванджелиста, която носи такъв тоалет на Versace през 1990 година. Той е най-добре съчетан с панталон с висока талия и къса риза.

Пуловерна жилетка

Пуловерната жилетка бавно се завърна в гардеробите ни през 2020 година, така че не бива да се изненадваме, че тя се задържа на мода и 12 месеца по-късно. През изминалата година Кая Гербер носеше дрехата като пуловер и оттогава знаменитостите се запасиха с най-различни модели, помагайки ни да се вдъхновим за есенния си гардероб.

Криста Роузър казва, че популярността на пуловерната жилетка се дължи на това, че тя е подходяща за всяко настроение. Може да създадете по-мрачна визия, избирайки черна жилетка, която да добавите върху бяла риза и да завършите стила с кубинки. От друга страна пък може да използвате пуловерната жилетка за цвят, като изберете нещо по-светло и го добавите към кафяви блузи или черни панталони.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Незабравка ( преди 2 години )
Нека да назоваваме моделите, както е прието имам предвид "ЖИЛЕТКАТА" това е пуловер без ръкави.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар