IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода есен 2021 – какви са тенденциите при чантите?

25 октомври 2021 10 30

Ето 5 актуални модела

IStockphoto

Есента вече е в разгара си и е време за обновяване на гардероба. След седмиците на модата в Ню Йорк, Милано и Париж, стана ясно какво ще се носи до края на сезона, както и догодина. Освен дрехите, аксесоарите и обувките, чантите също са важна част от цялостната визия. Ето защо е време да разгледаме какви са тенденциите при тях, преди да си купим нещо ново.

Тъй като все още работим от вкъщи и сме в разгара на четвъртата вълна от пандемията, по-обемните модели като че ли остават на заден план. Освен раниците, които са най-удобното нещо за нашето ежедневие, симпатичните миниварианти с къси или дълги дръжки, ще са за предпочитане.

Ето 5 актуални модела чанти, които са на мода за есен 2021:

1. Тип „багета“

Тези чанти бяха истински хит за лятото, като ще продължаваме да ги ползваме и в следващия сезон. Те не побират кой знае какво, но пространството в тях е напълно достатъчно, за да сложите телефон, портмоне и още нещо.

Този модел е идеалното допълнение към монохромния ви есенен аутфит.

2. Обемен клъч без дръжка

Преди повече от две години марката Bottega Veneta пусна на пазара този вид чанти, които приличат на по-обемен клъч или нещо като голямо портмоне, което е набрано в горната си част. Оттогава досега, се появиха най-различни техни разновидности.

Обемният клъч може да бъде с магнитно копче по средата или пък със специален метален механизъм, а що се отнася до цветово отношение, има много стилни в бежово-кафявата гама за есента. Тези със змийски принт също са актуални.

3. Обемен клъч с верига

Този вид дамска чанта прилича на облак или по-широка торба, която е набрана отгоре, но няма връзки, с които да се регулира. Акцент към нея е уникалната ѝ дръжка – най-често обемна верига в златисто или сребърно, а понякога и такава от пластмасови халки, боядисани в ярки цветове.

4. Тип „пуфер“

Подобно на торбата на Bottega Veneta, дизайнери създават по-обемни миничанти, напомнящи много на огромните пухени якета, които ще са актуални за есен/зима 2021.

Повечето чанти тип пуфер са в неутрални нюанси, като също могат да бъдат с по-атрактивни дръжки под формата на вериги.

5. Тип „пазарска торба“

Все пак, ако искате по-голяма чанта, която да побира повече неща, трябва да знаете, че тези, които са като онези широки торби за пазаруване из супермаркетите, все още са модерни. Те не разполагат с отделни отделения.

Кожените чанти в правоъгълна или трапецовидна форма, са най-актуални за есен 2021. Освен тях, ще срещнете и пухени или плюшени модели – текстури, които има и в гардероба ни за сезона.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари