IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зендая се превръща в модна икона

24 октомври 2021 10 30

Актрисата с поредно признание за своя безупречен стил

Снимка: Getty Images

Тези от нас, които следят изявите на червен килим, филмовите премиери и седмиците на модата, знаят, че Зендая трябва да бъде провъзгласена за модна икона. Това беше видимо още през 2015 година, когато тя носи рокля на Vivienne Westood на наградите „Оскар“, затвърди се с червеното бюстие на Tom Ford миналата година на наградите Critic's Choice и беше безспорно доказано преди няколко дни на премиерата на филма Dune, където актрисата носеше асиметрична рокля от Rick Owens.

Най-накрая талантът на Зендая в модата ще бъде признат и от критиците, като звездата ще получи наградата за „Модна икона“ от Съвета на модните дизайнери на Америка. На 25 години Зендая е най-младият носител на статуетката, като влиза в компанията на Риана, Бионсе, Дженифър Лопес, Принс, Фарел и Дейвид Боуи.

Зендая БГНЕС

Зендая с Vivienne Westood (вляво) и с Tom Ford (вдясно). Снимка: БГНЕС

Актрисата и изпълнителка ще получи наградата си лично, а това ще бъде първата присъствена церемония на Съвета на модните дизайнери от 2019 година насам. За специалния ден Зендая ще бъде заобиколена от близки приятели, които да ѝ ръкопляскат с всичка сила, когато се качи на сцената. На събитието ще присъстват стилистът ѝ Лоу Роуч, с когото звездата работи от десет години, както и Аня-Тейлър Джой.

Тейлър-Джой обаче няма само да бъде част от публиката, а също ще получи награда. Тя ще е първият реципиент на „Лице на годината“. С участието си във филми и сериали като One Night in Soho, Emma и The Queen's Gambit, Аня имаше доста натоварен график не само на снимачната площадка, но и на червения килим. Тя присъстваше на събитие след събитие, което даде възможност на всички ни да се насладим на безупречния ѝ стил.

Съветът на модните дизайнери в Америка ще удостои с награда и Модният съюз за продължителната му работа да се бори за правата на моделите и работещите в модната индустрия. Основана през 2012 година от Сара Зиф, организацията прекара 2021 година в лобиране за прием на Закона за оцелелите възрастни в сената на щата Ню Йорк и за Закона за защита на работниците в Калифорния. Модният съюз също така застана зад Каре Отис, която заведе дело за сексуално насилие срещу бившия шеф на агенция за модели Джералд Мари и бившия си агент Труди Тапскот.

„През последните десет години ние оспорихме нерегламентираната система за заплащане в индустрията и сексуалното насилие над нейната предимно млада женска работна сила. Ако трябва да бъда честна, нашите усилия се сблъскаха с голяма съпротива, дори от хора в модата, които се представят като прогресивни. Зад компаниите е лесно да се скрият зад празни обещания за промяна, вместо да се ангажират с действия“, казва Сара Зиф в официално становище.

Зендая БГНЕС

Зендая на премиерата на Dune. Снимка: БГНЕС

Модните награди ще бъдат раздадени от Съвета на модните дизайнери в Америка на 10 ноември в Ню Йорк.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Клара ( преди 2 години )
Спрете да пишете за звезди, за които дори не сме чували
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар