IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким Чен Ун забрани кожените палта в Северна Корея

26 ноември 2021 14 50

Лидерът на страната не иска да копират външния му вид

БГНЕС

БГНЕС

Модна полиция в Северна Корея! Ким Чен Ун забрани на гражданите да носят кожени палта. А причината е чисто суетна – никой в страната да не копира неговия външен вид.

Всички търговци, които дръзнат да продават от артикула, превърнал се в любим на лидера, ще бъдат затворени от органите на реда. А ако някой се разхожда из улиците с кожено палто, те имат право директно да го свалят от гърба му, за да не може да подкопава имиджа на Ким Чен УН, съобщава Daily Mail.

През 2019 г. Ким се появява за първи път с палто от естествена кожа. След това то започва да се търси все повече сред севернокорейския елит. В началото на 2021 той облича същата за военен парад. Много хора си купуват връхната дреха, за да покажат лоялността към лидера, но за съжаление, той не се радва от този факт. В момента, дори и имитации, биват изземвани от търговските обекти.

Ким Чен

БГНЕС

„Полицията казва, че носенето на дрехи, предназначени да изглеждат като на най-висшето достойнство, е „нечиста тенденция да се оспорва авторитета на най-висшето достойнство“, каза източник за Радио „Свободна Азия“.

Ким Йо Джонг – сестрата на Ким, както и високопоставени служители на КНДР, също спомагат за навлизането на тенденцията през годините, забелязани с кожени палта на публични места. Ето защо севернокорейският лидер е решил само той да избира кой може да притежава такова и кой не.

Търговията между Китай и Северна Корея бива възобновена след месеци пауза заради коронавируса. Така много търговци се сдобиват със синтетична кожа. Това обаче не спира властите да налагат санкции и да ограничат внасянето ѝ и разпространението на готовия продукт.

Ким Чен

БГНЕС

Патрулите от така наречената модна полиция, обикалящи из пазарите и улиците, спират не само хората с палта от естествена кожа, но и такива, избрали изкуствена. Основният им мотив е, че партията ги забранява и те не бива да дискредитират образа на Ким Чен Ун.

През 2017 г. севернокорейският лидер бе принуден да създаде друга забрана, сходна на тази с облеклото, което предпочита. Той се подразни от факта, че копират прическата му и затова въведе списък на разрешените за обикновените граждани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари