IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2022: Тенденциите от 80-те, които се завръщат

1 януари 2022 13 30

Готови ли сте за големите рамена и пайетите?

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не е тайна, че модните тенденции от 90-те и началото на 2000-ата година са изключително популярни през последните години, но този период не е единственият от миналото, който се радва на своя ренесанс. Сред всички панталони с широки крачоли и обувки на платформи, щамповани дънки и черни кожени якета, дизайнерите също правят място в гардеробите си за емблематичната мода от 80-те години.

Част от привличането, когато става дума за завръщането на облеклото от 90-те и началото на новия век е, че всички тези тенденции се вписаха в чувството на носталгия, налегнало ни през пандемията. С милите спомени към едно по-безгрижно време, когато модата все още беше въпрос на експеримент и всеки съчетаваше тоалетите по свой начин, няма как любовта по миналото да не се завърне. Естествено, 80-те години предлагат също толкова добри идеи, които ще бъдат популярни през следващата година.

Дори и да не сте имали шанс да изживеете десетилетието в реално време, определено ще искате да влезете в неговия ренесанс. Основните елементи на модата от 80-те включват цвят, игривост и комфорт – всички неща, които обичаме в момента. Това време донесе на хоризонта чорапогащите на дупки, дългите плетени чорапи, електриковите цветове и прозрачните рокли. Тогава започна и тенденцията клиновете да се носят навсякъде, а не само във фитнеса, а всички дизайнери започнаха да вмъкват подплънки за рамене в блузите и блейзърите си.

Даяна Getty

Снимка: Getty Images

Освен това не само облеклото от 80-те остана в историята като революционно. Имаше и няколко дами, които със стила си впечатлиха тогавашното поколение и всяко следващо. Говорим за принцеса Даяна и нейната „рокля на отмъщението“, корсетите на Мадона, еклектичните дрехи на Лиза Бонес и полите на Деми Мур и Моли Рингуолд.

Ако се разровите надълбоко, има естетика от 80-те, подходяща за всеки стил. През 2022 година това ще е десетилетието, което ще диктува модата и затова е добре да бъдете подготвени за него.

Тенденциите от 80-те, които се завръщат през 2022 година

Блясъкът на рока

80-те години беше жизнено и бляскаво десетилетие, особено в музикалната индустрия. За да пресъздадете напълно тази емблематична рок естетика, стилистката Джоана Анджелис казва, че обувките на платформа, кожените дрехи и многото блестящи бижута са ключови.

мода Getty

Снимка: Getty Images

Ако искате да издигнете стила си на по-високо ниво, включете дантела, колани, ръкавици, цветни костюми и огромни блейзъри. „През 80-те години колкото по-ярки сте, толкова по-добре. Затова забравете за скромността и направете изявление чрез стила си“, казва Анджелис пред InStyle.

Пайети

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kouka Paris (@kouka.paris)

За една женска вечер или посещение на бара с цялата компания, Анджелис казва, че тенденцията от 80-те, към която тя би се обърнала, ще бъде носенето на минипола, украсена с пайети. Комбинирайте я с цветни токчета с остър връх, прибрана бяла риза и големи златни бижута за допълнителен блясък.

Блейзър с подплънки на раменете

мода Getty

Снимка: Getty Images

В интервю за InStyle съоснователят на JLUX Кристина Джейд казва, че нейният любим стил от 80-те, който ще носи и през 2022 година, е овърсайз блейзър с подплънки на раменете. Ако искате да носите нещо голямо, но формата на тялото ви е малка, опитайте да дефинирате линията на талията си. Добавянето на колан ще гарантира, че формата на тялото ви няма да бъде скрита под големия блейзър и ще бъде на преден план във вашия външен вид.

Бодита

мода Getty

Снимка: Getty Images

Тереса Джейд, другата половина от JLUX, казва, че бодито е модната тенденция от 80-те, която е подходяща за всеки повод, особено когато се носи като част от основното облекло. Тя съветва да замените ризата или блузата си с боди, което да комбинирате с панталони с широки крачоли или пък дори свободна пола. Стегнатото боди ще ви помогне да балансирате външния си вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари