IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралска мода: Кралица Летисия с историческа рокля

19 януари 2022 14 30

Преди това тя е била носена от кралица София

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кралица Летисия от Испания се разрови в гардероба на свекърва си, за да намери прекрасен тоалет, на който да даде нов живот.

Кралската особа се присъедини към съпруга си крал Фелипе в понеделник, за да присъства на приема на акредитирания дипломатически корпус в кралския дворец в Мадрид. За специалния случай тя носеше рокля на Valentino, която се състоеше от зелена пола и флорална блуза с прозрачни ръкави. Интересното на тоалета е, че той преди е принадлежал на майката на Фелипе – кралица София.

София – съпругата на бившия крал Хуан Карлос – е носила роклята по време на визита в Германия през 1977 година. Това означава, че Летисия е дала нов живот на тоалета 40 години след първата му поява пред публика.

кралица Летисия

Кралица Летисия (вляво) и кралица София (вдясно). Снимки: БГНЕС/Getty

Сегашната кралица очевидно намира вдъхновение в модните избори на свекърва си. През септември тя отново избра дреха от гардероба на София, когато облече светла рокля с флорални мотиви. Преди това тоалетът е бил носен от бившата кралица през 1981 година по време на визита в Рим. Летисия облече роклята, за да посрещне чилийския президент Себастиан Пинера в кралския си дворец.

Кралската особа вдъхна нов живот на ансамбъла, допълвайки го с бежови токчета и обеци във формата на перо, които се виждаха перфектно, благодарение на вързаната ѝ на опашка коса. 49-годишната кралица обича да изважда тоалети от миналото или пък да носи свои дрехи отново и отново.

кралица Летисия

Снимки: Getty Images

Въпреки кралския си статут, много дами, като Кейт Мидълтън и кралица Елизабет II, са известни с това, че носят едни и същи дрехи на различни събития. Това е широко приветствано от природозащитниците, тъй като модната индустрия се счита за най-големия замърсител на планетата. Чрез използването на едни и същи тоалети, се намалява въглеродния отпечатък и земята диша по-добре.

И макар да е нетипично кралските дами да носят дрехи от предишни епохи, кралица Летисия не е прецедент. Принцеса Виктория от Швеция присъства на Нобеловите награди през 2018 година, носейки прекрасна розово-сива рокля без презрамки, която преди това е била на майка ѝ – кралица Силвия. Тоалетът от Nina Ricci, който се отличава с огромна панделка на гърба, е бил носен от Силвия на същото събитие, но през 1995 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари