IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна мода: Четири начина за носене на шал

27 януари 2022 10 30

Времето вече задължава да носим по-топли аксесоари

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Последните няколко години зимата сякаш не беше това, което очаквахме. Рядко виждахме сняг, а температурите бяха по-високи от нормалните за сезона. 2022 година обаче нещата се промениха и януари е това, което всички наричаме „студен месец“. Вятърът е хапещ, времето е сухо и вледеняващо, като ни кара да излизаме все по-рядко и да обличаме най-топлите си дрехи.

Докато всички ние вадим ботушите и палтата още през ноември, то някъде в шкафа остават шаловете и ръкавиците. Причините, поради които забравяме за тези аксесоари, са най-различни – от предположения, че няма да стане толкова студено до липсата на идея с какво да ги съчетаем или как точно да ги включим в ежедневната си визия.

кожа, зима,

Снимка: iStock

През този януари обаче трябва да забравите за всички опасения от модни грешки и да извадите шаловете от гардероба. Да, плетивата са задължителни за студеното време, но нещото, което прави зимния ви тоалет да изглежда още по-топъл, е шикозният шал, метнат на врата ви. Той ще ви спаси от леден вятър и е чудесен начин да добавите нещо допълнително към вашия ансамбъл. И има толкова много начини, по които да го носите. Независимо дали ще го вържете на възел, примки или ще го преметнете през рамо.

За да направим най-добрия избор за връзването на шал, на помощ идва Еми Салингър, която е личен асистент по пазаруване и е участвала в оформянето на стила на Кейт Мос и Мишел Уилямс. Тя споделя четири начина за включването на топлия аксесоар към ежедневната ни визия. „Искате да поддържате нещата лесни и прости, защото когато излизате от вкъщи и навън е смразяваща температура, последното нещо, което ще ви е на ума, е да правите сложен възел на шала“, казва Салингър пред Time Out.

Ето четири начина за носенето на шал през зимата

1. Къс

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_fashion_ideaas__

Преметнете шала около врата си, като държите лявата страна малко по-къса. Заметнете дясната страна през лявото рамо и започнете да завързвате възел, без да дърпате дясната страна докрай. Това ще направи незавършен възел, като двата края са неравни. Изтеглената част поставете върху възела, за да се превърне в половин панделка.

2. Пашмина

Сгънете пашмината наполовина. Поставете центъра в предната част на врата си, като краищата се спускат по гърба. Преметнете левия край през дясното рамо и обратно. Завържете свободен възел отпред и го пъхнете под увитата около врата част на пашмината, като поддържате горния слой, който покрива възела, по-свободен. Изравнете краищата върху гърдите, доколкото можете, като ги направите малко по-обемни. Внимателно дръпнете надолу горния слой, за да покриете възела.

3. Артистично

Завийте шала около врата си така, че двете страни да са еднакви по дължина. Използвайте само дясната страна, за да завържете свободен възел в средата. Вземете лявата страна и просто я прекарайте през възела, след което затегнете възела. За да носите този стил с палто, завържете възела по-близо до врата си.

4. Европейски

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? (@jsmp.store)

Най-простият и популярен стил е европейският. Сгънете шала наполовина, създавайки гънка в единия край и два свободни края в другата страна. Сложете средата на шала около врата си, като двата края са от лявата страна, а примката е от дясната. Прокарайте двата свободни края през примката и затегнете.

Във видеото по-долу ще видите стъпка по стъпка как се прави всеки един от горепосочените стилове:

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари