IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историческо: София Жирау е първият модел на Victoria's Secret със синдром на Даун

18 февруари 2022 16 30

„Сбъдната мечта“, написа тя в социалните мрежи

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

София Жирау официално сътвори история, превръщайки се в първия модел на Victoria's Secret, който страда от синдрома на Даун.

24-годишната пуерториканка сподели щастливата новина в социалните мрежи, присъединявайки се към модната марка и още 17 дами в новата кампания за бельо, която носи името „Love Cloud Collection“. Споделяйки черно-бяла снимка, на която носи сутиен на Victoria's Secret, Жирау благодари на компанията, че я е видяла като модел без несъвършенства.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

„Един ден си мечтаех да работя точно това, а днес мечтата ми стана реалност. Мога най-накрая да ви кажа голямата си тайна... Аз съм първият модел на Victoria's Secret, който страда от синдром на Даун!“, написа Жирау в Instagram. Съобщението ѝ беше преведено и на испански за всичките ѝ фенове у дома. Моделката обяви, че това е само началото.

„Love Cloud Collection е много важен момент в еволюцията на марката. От избирането на невероятни жени, които вдъхват живот на колекцията, до невероятния дух на снимачната площадка тази кампания е важна част от новите стандарти на Victoria's Secret, които създаваме“, казва Раул Мартинес, креативният директор на компанията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

София Жирау стартира кариерата си в Пуерто Рико през 2019 година, преди да направи дебюта си на Седмицата на модата в Ню Йорк година по-късно. По това време тя увери всички, че това е само началото. „Когато бях малка, се гледах в огледалото и си казвах, че ще стана модел и бизнес дама“, каза тя тогава пред списание People.

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк Жирау успява да покаже таланта си на интернационалната сцена, появявайки се в дефилето на Marisa Santiago. По-късно тя написа в социалните мрежи, че не иска да крие болестта си, а да покаже, че притежава всички качества на модел и има право да блести на сцената.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Не само че модната ѝ кариера трупа успех след успех, но Жирау също така сбъдна мечтата си да бъде бизнес дама, притежавайки собствена линия Alavett. Името на марката идва от начина, по който София казва любимата си дума в целия свят, „Обичам те“. Пред списание People Жирау казва, че линията ѝ предлага всякакви неща – от тениски до портфейли, чаши, калъфи за телефони и много други.

Новата колекция на Victoria's Secret е представена както от професионални, така и от непрофесионални модели. Всички те са с различен цвят на кожата, форма на тялото и години. Феновете веднага забелязаха известните лица на Хейли Бийбър, Тейлър Хил и Адут Акеч. Към тях се присъедини Селило Майлс – пожарникарка, която позира с каската си, и Силвия Бъклър – дизайнер на аксесоари и майка, която държи бременното си коремче на снимките. Валентина Сампайо, която стана първият открито транссексуален модел на марката за бельо през 2019 година, също е в кампанията.

Разнообразната нова кампания е част от продължаващите опити на Victoria's Secret да преразгледа тесния образ на думата „секси“, който култивира в продължение на десетилетия. След критики към марката, че отказва да разшири приемствеността си и отмяната на нейното световноизвестно ревю на ангелите, Victoria's Secret обяви миналото лято, че ще се съсредоточи върху създаването на бельо за жени с всякакви форми, размери и произход.

„Ангелите“ на марката бяха пенсионирани, за да направят място на VS Collective – програма, включваща седем жени, известни със своята застъпническа дейност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари