IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престолонаследници на Дания зарязаха военна кариера, за да станат модели

2 март 2022 08 30

Запознайте се с красивите принцове Николай и Феликс

Getty Images

Getty Images

Красивите принцове Николай и Феликс от Дания станаха модели, като по-големият наскоро дефилира в ревюта на Dior и Burberry. Двамата братя решиха да сменят военната кариера с такава в модната индустрия. И Николай и Феликс напуснаха училището за сержанти на Кралската датска армия на 19-годишна възраст и започнаха да се занимават с моделство.

Бижутата Georg Jensen е една от марките, които вече използва добрия външен вид на принцовете за рекламите си. Стройните младежи са деца на принц Йоахим и неговата първа съпруга, родената в Хонконг графиня на Фредериксборг – Александрия Дием Нгуен Ле.

22-годишният Николай се занимава с мода още от 2018 г., а наскоро го последва и неговият 19-годишен брат принц Феликс. И двамата са наследници на датския трон, като съответно според линията на наследяване са седми и осми по ред. Баща им Йоахим е по-малък брат на престолонаследника на короната на Дания – принц Фредерик, който пък е женен за австралийката Мери, от която има четири деца.

Датско кралско

Тук братята са с баща си, втората му съпруга и своите полубрат и полусестра; Снимка: Getty

Родителите им се разведоха през 2005 г., но споделят съвместно попечителство над двете момчета. Братята имат още един полубрат – принц Хенрик, който е на 12 години и една полусестра – принцеса Атина, която е на 10 години. Те са от настоящия брак на баща им.

След като завършват гимназията, Николай и Феликс отиват в училището за сержанти на Кралската датска армия, както е традицията на датския кралски дом. В продължение на векове той е имал много тясна връзка с военните, така че членовете на кралското семейство обикновено завършват двугодишен курс за военно обучение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by obsessed (@princef.elix)

След два месеца там обаче Николай напуска през 2018 г., защото не смята, че може да има кариера в армията. Миналата година Феликс направи същото като брат си, като напусна училището след само два месеца. Въпреки че причината му беше „лична“, майка му разкри, че „просто това място не е било за него“, пише вестник Daily Express.

Интересът към кариера в модата на Николай се проявява още преди той да отиде в училището, когато дефилира за Burberry на Седмицата на модата в Лондон през 2018 г. След това той подписва договор с първата агенция за модели на супермодела Кара Делевин – Scoop Models.

Новият модел бързо спечели място в дебютното шоу за мъжко облекло на Ким Джоунс за Dior. Николай се е появявал на корицата на Vogue Scandinavia за техния брой февруари-март 2022 г.

принц Николай

Принц Николай; Снимка: Getty

Въпреки успеха си в модата Николай има и други планове за бъдещето си, тъй като учи в „Copenhagen Business School“, което е завършено и от майка му, която има престижно бизнес образование. „Не искам кариера като модел. Предпочитам да гледам на това като на вид работа, която може да практикувам, докато се образовам“, каза той пред датското списание Tæt På.

Колкото до Феликс, той наскоро стана лице на новата колекция Reflect на датския бижутер Georg Jensen. Двамата братя споделят сходен чар, като имат красиви черти, наследени от кралската линия на Северна Европа по бащина линия и смесени азиатско-европейски черти от майка си. Родителите на принцовете засега подкрепят избора им да се занимават с мода.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари