IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елегантна рокля за макси дами – как да изглеждате зашеметяващо

11 май 2022 09 00

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Не всеки ден се налага да добавяме елегантна рокля към гардероба си – обикновено такава ни трябва за специално събитие, като сватба, абитуриентски бал или официален прием. Това е причината голяма част от макси дамите да се чувстват несигурни и да изпитват трудности при избора на елегантна рокля. Надяваме се със следващите редове да Ви помогнем, като Ви разкажем за моделите официални рокли, които ще Ви накарат да изглеждате наистина страхотно.

А-силует

Това е класическа, универсална кройка, в която роклята има формата на буквата А – тясна в горната си част и леко разкрояваща се надолу. Може да има и колан над талията. Тя ще накара ханша Ви да изглежда по-малък, ако имате силует тип „круша“, ще подчертае талията Ви, ако сте тип „пясъчен часовник“, и ще балансира пропорциите, ако сте по-скоро тип „триъгълник“. Дори и ако нямате ясно изразени извивки, тази рокля ще успее да създаде баланс във визията Ви.

Тип „принцеса“

Това е романтичната рокля, за която си мечтае всяко малко момиченце – плътно прилепнал корсаж и широко разкроена пола с кринолин (а може би и малко тюл), която започва от кръста. Да, можете да носите такава рокля и да бъдете принцесата на бала или шармантната дама на сватбата. Тя е перфектен избор за дамите със силует „пясъчен часовник“, а при фигура тип „обърнат триъгълник“ скрива бедрата и съвършено подчертава красотата на бюста и раменете. Потърсете модел с корсет с връзки на гърба, за да накарате роклята да прилегне по-удобно по тялото Ви.

Тип „императрица“

Тази елегантна рокля прилича малко на предишната – има същите богати, разкроени поли, които създават романтична и женствена визия. Тук обаче горната, прилепнала част на роклята свършва под бюста и се разширява постепенно чак до долу. Това е прекрасен избор за макси дамите, които нямат нужда от акцентиране на талията – тя ще Ви накара да се почувствате по-уверени. Тази рокля привлича окото към горната част на тялото и кара мини дамите да изглеждат по-стройни и високи. Тайната е да се уверите, че горната част прилепва плътно по бюста Ви и подчертава добре раменете.

Тип „русалка“

Роклята тип „русалка“ е секси и излъчва загадъчност. Това е модел, който прилепва по тялото до около коляното, след което се разширява – почти като опашката на русалка. Това е перфектната рокля за Вас, ако сте висока и имате красиви извивки с равномерни пропорции. Тя ще акцентира върху талията и ханша, като Ви придаде форма на „пясъчен часовник“. За максимален комфорт може да изберете модел, който няма цип на гърба, а дантела.

Вталена рокля

Няма нищо по-елегантно от класическата вталена рокля, която обгръща нежно тялото и спуска по-широки поли под коленете. Това е точно онази рокля, в която се чувствате истинска жена. Но правилната рокля за Вас не е еластична, а само вталена, следваща извивките Ви, без да ги пристяга. Тя изглажда силуета и издължава фигурата, особено когато е дълга и я носите с висок ток. Изберете модел в един цвят, без много орнаменти, без специални детайли по талията. Ако добавите и V-образно деколте, ще изглеждате още по-стройни и елегантни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари