IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралска мода: Роклята на Кейт Мидълтън с препратка към принцеса Даяна

5 май 2022 16 30

Херцогинята на Кеймбридж замести кралицата на важно събитие

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Кейт Мидълтън – кралицата на кралската мода – се появи на модно събитие преди няколко дни и отново впечатли със стил.

Всяка година Британският моден съвет удостоява светило в модата с наградата „Кралица Елизабет II“, като тази година Мидълтън е човекът, който връчва отличието. С признанието се сдоби Саул Наш, който в края на април се сдоби и със статуетка на името на Карл Лагерфелд за иновации. По този начин дизайнерът получи и награда от 57 хиляди паунда, които да използва за развиване на марката си.

Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън и Саул Наш. Снимка: Getty Images

„Наш има уникален начин за комбиниране на функции, технологии и шивашки дизайн в своята практика, което доведе до нов поглед върху луксозното спортно облекло. Неговата работа изследва връзката между представянето и мъжкото облекло и често се показва чрез красива и спираща дъха хореография“, казва в изявление главният изпълнителен директор на Британския моден съвет Каролайн Ръш. Тя допълни, че няма търпение да види развитието на марката на Наш.

Наградата „Кралица Елизабет II“ беше учредена през 2018 година, за да почете младите таланти на Великобритания, които са от ключово значение за ролята на модната индустрия в подобряване на обществото и дипломацията. Ръчно подбрана от Британския моден съвет в сътрудничество с кралското семейство, наградата обикновено се присъжда на дизайнер, който допринася положително за обществото с устойчиви практики или ангажираност на общността.

Тази година Кейт Мидълтън замести кралицата на церемонията, като показа на всички присъстващи, че много добре разбира от мода. Когато пристигна в Музея на дизайна в Лондон, тя носеше изумруденозелена рокля, включваща колан със златни катарами, който сякаш отразяваше широките колани, които принцеса Даяна обичаше толкова много по време на публичните си изяви.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Роклята на Кейт, направена от британския дизайнер Еделайн Лий, имаше три четвърти ръкави, украсени с малки панделки. Тоалетът също имаше висока яка и копринена материя, която придаваше текстура и блясък. Коланът в стила на Даяна имаше златни катарами и беше от същата материя като роклята. Кейт завърши визията със златни обеци, черен клъч и велурени токчета.

По време на визитата си Мидълтън разгледа няколко дизайна, представени от Британския съвет за мода, който подкрепя развитието и успеха на британската модна индустрия, фокусирайки се върху образованието, отпускането на стипендии и бизнес менторство. Херцогинята също така се срещна и с главния редактор на британския Vogue Едуард Енинфул.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Първата награда „Кралица Елизабет II“ беше връчена на дизайнера Ричард Куин през февруари 2018 година. Тогава кралицата направи първото си посещение на Седмицата на модата в Лондон. Трофеят е ръчно изработен от Луси Прайс и е вдъхновен от любимите рози на Елизабет.

През 2019 година наградата беше връчена от Камила, докато принцеса Ан я последва през 2020 година. Миналата година Софи, графиня на Уесекс, пое задължението.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари