IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се подготвим за лято 2022?

24 юни 2022 09 00

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Безспорно лятото е сезонът, който с нетърпение очакваме всяка една година. Това са моментите, в които си позволяваме да релаксираме, да се радваме на слънцето и да експериментираме с нови приключения. За да можете да се възползвате от свободното си време, хубаво е предварително да планирате почивката си и всичко нужно за нея.

Организирайте гардероба си за пътуването

Изберете правилните за вас дрехи. Направете „детокс“ на гардероба си и запазете само онова, което наистина ще носите. Дрехите, които вече не харесвате, можете да дарите на нуждаещи се. След това си направете списък с всичко онова, от което имате нужда, за да разполагате с перфектните визии за различни ситуации. Така в моментите, когато сте на шопинг или видите специална оферта, ще знаете точно от какво се нуждаете и ще си изберете правилните артикули. Открийте точните дрехи за неочаквани пътувания!

Не забравяйте отново да изпробвате и банските си. Ако вече не се харесвате в тях, значи е време да си купите нещо ново. Ако търсите вдъхновение, можете да разгледате различните бански от Fashion Days. Изберете моделите, които ви отиват, а не тези, които са модерни в момента. Най-важното е да се чувствате удобно и уверени с новите си бански.

Грижете се за тялото си

Бъдете внимателни по отношение на диетата си. За да се храните балансирано, не забравяйте да наблегнете на плодове и зеленчуци, богати на витамини и бета-каротин. Така ще имате не само перфектна фигура, но и тен, за който ще ви завидят.

Хидратацията е друго важно нещо, което не бива да пропускате. Не пренебрегвайте тренировките, за да бъдете във форма. Спортът и правилното хранене ни помагат да бъдем по-енергични, по-щастливи и готови за всичките нови приключения.

Подгответе косата и кожата си

Опитайте се през лятото да използвате възможно най-малко грим, за да предотвратите запушване на порите на лицето. През деня можете да освежите кожата си с термална вода – това е винаги добра идея.

Изберете продуктите, които пасват на вашия тип кожа. Не забравяйте, че е важно всяка вечер да махате грима си, дори и да се чувствате уморени. За косата си най-добре се погрижете със специални продукти. Слънцето, солената вода и хлорът в басейна я изсушават. Поради това е добре в случаите, когато я миете, да използвате балсам или маска, за да я овлажните. Нанесете и термозащитен продукт всеки път, когато използвате сешоара.

Проверете предварително документите си

За да избегнете всички излишни нерви, свързани с пътуването, бъдете сигурни, че всичко с документите ви е наред. Проверете дали не изтичат скоро. Не забравяйте да си направите и добра застраховка за пътуване. Това е важно, особено когато предстои да пътувате извън страната. Ще ви бъде по-спокойно и ще сте наясно какво да правите при възникване на неприятна ситуация.

Бъдете готови за слънцето

Изберете слънцезащитен лосион с достатъчно висок фактор, за да избегнете изгаряне и преждевременно стареене на кожата. Използвайте го всеки път, когато сте навън, дори и просто да се разхождате из природата или си правите пикник. Не забравяйте, че слънцето е еднакво силно и опасно навсякъде.

Погрижете се и за очите си. Поръчайте си чифт хубави слънчеви очила, които да подхождат на стила ви. Не забравяйте, че очилата трябва да имат нужните защитни филтри, които да ви предпазят от UVA и UVB лъчите – те могат да бъдат опасни за зрението.

И последно – направете списък с книгите, които искате да прочетете. Това ще направи лятото перфектно!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари