IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода: Странната рокля, която прави своето завръщане

7 август 2022 12 00

Моделът беше популярен през 80-те години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако сме научили нещо за модната индустрия, то е, че тенденциите идват и си отиват, идват и си отиват, и се връщат отново, макар и с някои незначителни корекции. Вземете например мълет роклята. Стилът първоначално стана популярен през 80-те години на миналия век и оттогава се появява и излиза от светлината на прожекторите. Така че не трябва да е изненада, че високо-ниският силует преживява ренесанс и това лято. В края на краищата, роклята наистина предлага нужната прохлада в горещините на сезона.

Разбира се, в мълет роклята има нещо повече от просто прохлада. Докато моделът в миналото се носеше предимно на червения килим, все повече стилисти смятат, че това лято той ще се появява и в ежедневния ни стил. Ванеса Валиенте казва, че роклята си пасва чудесно с удобни сандали, ботуши или обувки с отворени пръсти. 

Селена Гомес,

Селена Гомес. Снимка: Getty Images

Макар и завръщайки се с небрежен привкус, мълет роклята все още е подходяща и за червения килим. Наскоро Кели Ризо прие наградата Impact от името на покойния си съпруг Боб Сагет, облечена в черна рокля с воллани, сребърни токчета и подходящи висящи обеци. Аманда Сайфред пък мина по червения килим на галата на списание Time в драматична черна рокля с високо-нисък силует. Визията на Джордан Дън на филмовия фестивал в Кан се състоеше от розова рокля с обувки в същия цвят и обкована с диаманти огърлица.

Безспорно всички изброени по-горе рокли бяха великолепни, но най-добрата интерпретация на мълет роклята през 2022 година беше тази на Бела Хадид по време на модното шоу на Balenciaga в Париж. Скъпият тоалет плени всички погледи в стаята със своя впечатляващ зелен оттенък на коледна опаковъчна хартия и уникален стил. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

Традиционната мълет рокля е къса отпред и дълга отзад. Роклята на Balenciaga обаче беше обърната. Отпред беше поставена гигантска панделка, вързана на бюста, като голяма част от материята падаше пред краката на Хадид. Отзад роклята можеше да мине за мини тоалет, а ъгълът на снимане разкриваше скритите джобове под драпиращата материя. 

Но как точно да носите мълет роклята това лято, за да се чувствате като на модно ревю или на червения килим?

Джордан Дън

Джордан Дън. Снимка: БГНЕС

Съчетайте модела с ботуши или ниски токчета, ако отивате на работа. За вечерна среща, роклята може да бъде комбинирана със сандали на ток или стилни обувки с отворени пръсти. Що се отнася до нещо връхно, може да изберете нещо, което да стига точно до талията. Нещото, което искате да пропуснете, когато носите мълет роклята, е дънковото яке. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари