IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Постоянни“ бижута - нова тенденция при аксесоарите

10 август 2022 10 30

Те трудно могат да се свалят

IStockphoto

Снимка: iStock

Бижута - които никога не остаряват? Ако попитате няколко човека, ще получите различни отговори. Все пак казват, че модните тенденции идват и си отиват, а красотата на някои любими аксесоари остава. Или колкото и да се променяме, винаги ще пазим златната верижка с висулка, някой сантиментален пръстен или халките, подарени от баба. 

През последните няколко месеца тенденцията с така наречените „постоянни“ бижута набира все повече скорост. Те са най-вече за тези, които не се интересуват от това какво е модерно в магазина. Идеи с тях се появиха първо в TikTоk.  

Смята се, че постоянното носене на гривна на ръката или пък тънко синджирче на врата, е за онези, които си губят вещите. И често се разделят с някои бижута, които харесват. А като не ги свалят въобще, си решават проблема!

„Постоянни“ бижута  - какво още да знаете за тях? 

Те също са начин на себеизразяване. И през лято 2022 марки от Ню Йорк и Итралия пуснаха нови колекции, предлагащи именно такива аксесоари. Да вземе например техните нежни гривни, които се поставят на китката и „запечатват“. Тоест не разполагат със закопчалка и не се свалят - най-голямото им предимство. 

Друго преимущество на аксесоарите, които не са толкова обемни и натрапчиви, е че се съчетават с ежедневното облекло. А за по-специални случаи, винаги може към тях да се добави нещо - в сходен стил или пък не. 

Как се появиха въпросните бижута? 

Като концепция те са нещо ново, което тепърва навлиза. Ако отидете на екскурзия в чужбина, може да видите дами с такива. Иначе у нас те все още не са така популярни. Но ако се върнем назад във времето, ще видим, че още фараоните са ползвали такива. Техните бижута били постоянни и същевременно служели като амулети за обреди и определени етапи от живота им. 

Още през 1969 г. Cartier пуска емблематичната си гривна Love Bracelet, която е нещо като първи опит за постоянно бижу, пише TZR. Ако харесвате такива накити, може би знаете, че тя се сваля с помощта на отвертка. Ето, че години след това се появяват верижки, които направо се заваряват около ръката. 

„Постоянни“ бижута  - как точно се поставят? 

Може би фактът, че ще ви заварят гривната на китката малко ви притеснява. Но самата процедура е напълно безболезнена. Първо трябва да си изберете модел - златен или сребърен, масивен или пък по-нежен, който да ви сложат. И да не можете да го махнете, освен ако не приложите сила или срежете аксесоара със специален инструмент. 

Верижката се заварява, като се захващат хубаво нейните краища. Това става за секунди, като въпросното „залепване“ става с лазер. 

Ако аксесоарът наистина е постоянен, той не може да потъмнее от водата, влагата или друго атмосферно влияние. Да не говорим, че някои са доста скъпи, изработени от различни карата злато. 

В случай, че се интересувате от „постоянни“ бижута, трябва да откриете марка, която предлага услугата заваряване. Тя се извършва от специалист, който задължително издава гаранция. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 7 месеца )
Къде може да се намери подобно нещо в България?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар