IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода: 9 тенденции, които ще доминират сезона

2 октомври 2022 15 00

От кожени тоалети до бели потници

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Колкото и странно да звучи, щом настъпи средата на август, любителите на модата усещат фина промяна във въздуха – едва забележима, но все пак разпознаваема. Изведнъж обуването на къси панталони не изглежда толкова привлекателно и всеки път, когато се отвори гардероб, погледът им се задържа малко по-дълго върху блейзъра, който не е обличан от няколко месеца.

Всичко казано по-горе означава едно – есенната мода внезапно се появява на повърхността, търпеливо чакайки ден с температури под 20, за да направи своето славно завръщане в ежедневието ни.

Разбира се, лятото е блажено само по себе си, но трудно бихме могли да намерим човек, който да не приветства с отворени обятия красивите, свежи първи дни на есента. Колкото и да обичате по-топлите месеци, след седмици на горещини, мисълта да се увиете в уютен пуловер и да замените сандалите с чифт масивни мокасини е добре дошла промяна. И тя е вече тук.

Тенденциите за есен 2022 не чакат никого и е време да коригираме гардероба си. Добрата новина е, че ние имаме няколко предложения за вас, които не ви задължаваме да пробвате, но пък ви ги препоръчваме горещо.

9 тенденции, доминиращи през есента

1. Кожа от глава до пети

мода, кожа,

Снимка: iStock

Да, да, знаем, че кожа през есента е банално, но тазгодишната тенденция е напълно освежена, по-дръзка и по-прекомерна от обикновено. От мотоякета през панталони до връхни дрехи и дори потници, всяко облекло има възможността да придобие по-секси визия, когато е в кожа независимо дали говорим за естествена или изкуствена.

2. Сабо

Независимо дали ви харесва или не, сабото е тук и този път е по-едро и по-разпространено от всякога. Вероятно вече сте видели любимите ви звезди или инфлуенсъри да носят обувката в класическите кафяви или черни цветове, но по-свежите и украсени версии също ще бъдат на мода. Помислете за сабо на платформа, ярки нюанси и дори по-големи подметки.

3. Корсет

корсет istock

Снимка: iStock

В разрез с удобните, прикриващи дрехи от есента на пандемията, през тази година ще видим все повече модели, които описват тялото и по-специално талията. Ако следите внимателно социалните медии, вероятно не сте изненадани, че корсетите се завръщат, тъй като секси, променящата тялото дреха набира популярност след излизането на сериала „Бриджъртън“. Тази есен ще видите корсети, вградени в горнища и рокли, както и такива, изработени от кожа.

4. Овърсайз риза

Класическата риза е модна константа, но тази година е малко по-обемиста от обикновено. Оставете впитите си модели в гардероба и ги заменете с овърсайз версия, която ще подобри всяка друга дреха в тоалета ви. Най-добрата част е, че тези ризи изглеждат добре и само в комбинация с обикновени дънки.

5. Карго панталони

Модата от 2000-те години продължава да властва, като една от водещите тенденции тази есен ще са карго панталоните. Винаги разпознаваемият цвят каки и свободна кройка са фаворит от миналото, който набра огромна популярност заради звезди като Дуа Липа и Кайли Дженър.

6. Бели потници

бял потник

Снимка: iStock

Говорейки за мода от миналото, белият потник е емблематична част от нея. Той прави своя ренесанс тази година, радвайки хората, които имат твърде много бройки от него в гардероба си. На модните подиуми видяхме бели потници в дефилетата на Chloe, Prada и Bottega Veneta, които бяха съчетани с кожени панталони, широки дънки или максипола.

7. Пухени аксесоари

Ако има една област, която може да премине границата в модата тази есен, това са аксесоарите. От обемисти обувки до пухени шапки, за този сезон те са всичко друго, но не и скучни.

8. Максипола

След като миниполата беше в центъра на вниманието през лятото, сега е време да извадим нейната по-голяма сестра. Дългите подгъви са на почит през есента, така че не се притеснявайте да ги включите във визията си по няколко начина.

9. Топли палта

палто istock

Снимка: iStock

Няма нищо лошо в желанието да ви е удобно и уютно, а с топлите връхни дрехи това лесно може да бъде постигнато тази есен. Големите палта, които понякога изглеждат като халати за баня, ще ви стоплят и ще ви помогнат да поддържате елегантен стил. Очаквайте да ги видите в разнообразие от текстури и цветове, за да ни напомнят, че няма причина да се отказваме от тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари