IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездният бал на Амал и Джордж Клуни

4 октомври 2022 15 00

Двамата организираха специална вечер

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

За никого не е тайна, че Джордж и Амал Клуни са типичната силна двойка и последното им начинание благородно използва огромната им слава.

Преди няколко дни, в Ню Йорк, семейство Клуни дебютираха наградите си Ablie, връчвани от фондация „Клуни“. Те са предназначени да почетат смели защитници на справедливостта по целия свят. По думите на Амал, наградите се връчват на хора, които вършат невероятна работа, рискувайки живота си в страни като Беларус, Кения, Манила и Южна Африка. „Те или са изправени пред затвор, или потенциални физически наранявания. Искахме да ги поставим в центъра на вниманието поне за една нощ, така че хората да разберат за деянията им и да ги осветим със защитна светлина, за да могат да продължат с работата си и се надяваме да останат в безопасност“, казва още адвокатът по човешките права.

Червеният килим, по който минаха редица звезди, бе разпънат по стъпалата на историческата обществена библиотека в Ню Йорк, където многобройни големи свещи, обвити в стъкло, създаваха ефирна пътека, водеща гостите към залата. Минувачите можеха съвсем лесно да видят пристигането на имена като Донатела Версаче, Мерил Стрийп, Дуа Липа, Джулия Робъртс, Синди Крауфорд, Джема Чан, Итън Хоук и много други.

За специалната вечер Амал Клуни беше избрала прекрасна рокля, напомняща за Златната ера на Холивуд. В четвъртък тя облече винтидж дизайн на Versace, включващ структуриран корсаж и вталена пола, покрита със красиви златни и бели мъниста, които бяха допълнени от дебели презрамки с мъниста и предна цепка. Клуни оформи косата си в обемна версия на гладките вълни от 20-те години и завърши визията с блестящи сребърни обувки на ток, златни бижута и ослепителна чанта.

Амал Джордж

Снимка: БГНЕС

От своя страна, Джордж Клуни изглеждаше също толкова елегантно в черен смокинг с бели копчета и папийонка. На стълбите пред библиотеката в Ню Йорк, актьорът сподели и какво най-много обича от работата с Амал.

„Ние си сътрудничим във всичко. Сега обаче всичко е великолепно, защото Амал успя да измъкне журналисти от Египет, от Азербайджан, от затвора, от Мианмар, от целия свят“, казва Клуни пред списание People. Допълва, че има огромно уважение към журналистите, защото баща му е един от тях. Именно затова работата на съпругата му е особено вълнуваща и ценна за него, защото успява да измъкне хора, които са били грешно пратени в затвора, само защото са си вършели работата. „Така че, за момента, не мога да бъда по-горд с нея“, каза Клуни.

По време на вечерта съдия Алби Сакс беше почетен заради усилията си за прекратяване на апартейда в Южна Африка. Наградите са кръстени именно на него, като му беше връчена статуетка за цялостен принос. Отличието „Справедливост за журналистите“ беше присъдено на филипинката Мария Реса. iAct - организация, която подкрепя оцелелите от геноцид в бежански лагери, получи наградата „Справедливост за оцелелите“, а беларуската правозащитна група Viasna спечели наградата „Справедливост за защитниците на демокрацията“. Д-р Жозефин Кулеа от базираната в Кения организация Sumburu Girls прие наградата „Справедливост за жените“.

Амал Клуни

Снимка: БГНЕС

„Винаги казваме, че справедливостта, както войната, е нещо, което се води. Това не е нещо, което просто се е случило. Трябва да се борим за него и непрекъснато да влагаме цялата си енергия там. Това събитие е усилие да хвърли светлина върху хората, които рискуват всичко, за да се борят за справедливост“, каза Джордж пред Vogue.

От своя страна, Амал добави „Видяхме, че на твърде много места хората, извършващи най-тежките престъпления и нарушения на правата на човека, се измъкват, докато тези, които докладват за тях, са зад решетките. Така че искахме да опитаме да променим това“. По думите ѝ, никой не е над закона и промяната не е нещо, което се прави от един човек. Казва, че трябва да се започне отнякъде и благодари на всички, които помагат на фондацията да сбъдне целите си.

Вижте звездите на червения килим в Ню Йорк


Джулия Робъртс

Джулия Робъртс. Снимка: БГНЕС

Мерил Стрийп,

Мерил Стрийп, дъщеря ѝ Грейс и Марк Ронсън. Снимка: БГНЕС

Дрю Баримор

Дрю Баримор. Снимка: БГНЕС

Донатела Версаче

Донатела Версаче. Снимка: БГНЕС

Джема Чан

Джема Чан. Снимка: БГНЕС

Итън Хоук,

Итън Хоук и съпругата му Райън. Снимка: БГНЕС

Дуа Липа

Дуа Липа. Снимка: БГНЕС

Синди Крауфорд,

Синди Крауфорд и Ранди Гербер. Снимка: БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари