IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички отново заедно: Кланът Бекъм в Париж

4 октомври 2022 18 00

От Дейвид до Харпър – всички бяха на дебюта на Виктория във Франция

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Британските дизайнери отдавна владеят подиумите на Седмицата на модата в Париж, но за Виктория Бекъм това беше първото ѝ дефиле във вероятно най-конкурентния график от всички подобни събития. Летвата също бе поставена доста високо, тъй като марки като Loewe, Yohji, Yamamoto и Giambattista Valli показаха колекциите си в един и същи ден с Пош Спайс. Да не говорим за големите модни къщи като Dior, Balenciaga, Louis Vuitton и Rick Owens, които също попаднаха в календара.

Това обаче нямаше никакво значение за г-жа Бекъм, която доказа, че напълно заслужено е в Париж и е рамо до рамо с най-известните дизайнери. Забравяйки за момент за всякакви бизнес и оперативни проблеми, семейни драми и предишни колекции, първото дефиле на Виктория във френската столица затвърди марката ѝ като една от водещите в света.

На подиума се разходиха известни модели като Джиджи и Бела Хадид, а дизайните включваха рокли, прозрачни панталони и блейзъри. Бела Хадид се появи с красива зелена рокля, която беше дълга до земята, комбинирана с черни кожени ръкавици и черни ботуши. Сестра ѝ пък избра костюм от черен панталон и черен блейзър, който допълни с черен колан под гърдите и без риза.

На предния ред, за да видят колекцията за пролет/лято 2023 беше целият клан Бекъм, включително Никола Пелц и Бруклин, за които се смята, че са в лоши отношения с дизайнерката. Това по никакъв начин не личеше от широките им усмивки и публикации в социалните мрежи. Наред с цялото семейство бяха и главните редактори на британския и американския Vogue, съответно Ерик Енинфул и Ана Уинтур.

Дейвид Бекъм избра изискан ансамбъл, който включваше тъмносин двуреден блейзър върху тюркоазен пуловер с висока яка, бели панталони, черни кожени обувки, кафяви авиаторски очила и куфарче Louis Vuitton. До него, единствената му дъщеря носеше черна дълга до пода рокля с дантелени детайли и чантата на майка си Виктория, чийто дизайн е вдъхновен от часовник, подарен ѝ от Дейвид.

Синовете от клана Бекъм избраха малко по-ежедневно обличане. Круз носеше червено ватирано кожено яке, черни панталони, бял потник и бели кецове. Ромео, от своя страна, заложи на още по-небрежна визия с кафява овърсайз тениска, кафяви панталони, кафява чанта и бежови маратонки.

Бруклин и съпругата му Никола пристигнаха облечени в еднакви тоалети, напомнящи на тези, които Дейвид и Виктория носеха през 90-те години. Младият фотограф и кулинар облече черна плетена блуза с отворено деколте и дънки с широки крачоли, които допълни с черни обувки. До него Никола беше в същата гама, но с разликата, че нейната черна блуза беше с паднало рамо.

Това е първото дефиле на Виктория Бекъм от две години насам и първото ѝ в Седмицата на модата в Париж изобщо. Самата тя се появи за кратко на подиума, за да приеме бурните овации от публиката. След това се присъедини към семейството си и да позира за снимки заедно с Бруклин и Никола, доказвайки че няма лоши чувства помежду им.

Изтънченото офисно и вечерно облекло на Бекъм беше изненадващ хит сред модата още от дебютното ѝ дефиле през 2008 година, опровергавайки всички, които смятаха, че това ще е поредната прищявка на известна личност. Тя е представяла дрехите си предимно в Ню Йорк, с изключение на кратка изложба в Лондон.

Но въпреки че има 250 магазина по целия свят, 30 милиона последователи в Instagram и един от най-известните съпрузи в света, компанията на Бекъм винаги се е борила да реализира печалба. В опит да промени това, дизайнерката наема най-добрите френски таланти – председател на лейбъла е Ралф Толедано, който е бивш президент на Френската федерация за висша мода, а главният изпълнителен директор е Мари Льоблан дьо Рейни.

Седмицата на модата в Париж, според критиците, е възможност Бекъм да покаже на света, че е дизайнер, а не просто знаменитост. Тя се присъедини към колегите си Вивиан Уестууд и Стела Маккартни в официалния парижки календар, както и към изгряващи звезди като Крейг Грийн.

След дефилето, което се проведе в историческото абатство Вал дьо Грейс в центъра на Париж, Бекъм избърса сълзите, след което прегърна близката си приятелка Ева Лонгория.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари