IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Носталгия по миналото – дрехи с повдигнати рамене

3 декември 2022 13 30

Ето няколко модела, които да изпробвате

IStockphoto

IStockphoto

Дрехи с повдигнати рамене – виждали сте поне един модел, останал в гардероба на майка ви. Може би като малки сте мерили нейното сако с подплънки. Но кой да предполага, че за сезон есен/зима 2022 ще си купите такова?! Очевидно някои ретро стилове се завръщат, носейки със себе си носталгия по миналото.

Много модни експерти посочват, че по-ефектните рамене в духа на 80-те ще разнообразят всяка визия.

Дизайнерите Джамбатиста Вали и Рик Оуен, както и марката Balenciaga, представиха в новите си колекции своите предложения за дрехи с повдигнати рамене.

Според инфлуенсъри в Instagram и TikTok, след като повече от две години носихме анцузи и спортни дрехи за удобство, продължаваме да търсим по-различни силуети, с които да изпъкнем.

Независимо дали ще изберете блейзър, боди с поло яка или пък риза, едни повдигнати рамене ще ги променят напълно. И тук не става дума за старите подплънки от едно време. А за няколко набора с шевната машина и заиграване с материите, които придават обем.

Есенни обувки – време е за изненадваща тенденция

Есенна мода – пуловери и жилетки в ярки цветове

Ето няколко модела с дръзки рамене, които да изпробвате скоро:

1. Сако от туид

Тази материя никога няма да остарее. Много дами обожават да носят сако от туид. А ето, че за есен/зима 2022 то ще бъде с леко повдигнати рамене.

2. Риза

Ако ви е необходимо разнообразие в офис облеклото, заложете на дълга риза с шал яка. Завържете я на панделка и сложете сако отгоре. А когато сте на бюрото, го свалете, за да покажете по-подчертаните рамене на ризата.

Има и много симпатични едноцветни модели с копчета.

Не сме изненадани, но Кейт Мидълтън е по последни тенденции с винтидж сако

4. Пуловер

Този тип сякаш е вечен. Спомнете си за любимият пуловер с овце на принцеса Даяна или моделите с лек буфан ръкав от 80-те.

Класическият пуловер с повдигнати рамене отива на всичко.

Есенна мода: 6 тоалета, които да носите през сезона

5. Жилетка

Тя е от фино плетиво, с копчета по средата. Ръкавите са буфан, с няколко набора. В същия стил има и много блузки.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари