IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефилето на Viktor & Rolf – колекция, която предизвиква въображението

27 януари 2023 14 30

Рокли, които са извън орбитата на нормалното

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Няма да излъжем, ако кажем, че животът ни се преобърна с главата надолу през последните две години. Пандемията ни хвана неподготвени и ни накара да разберем, че колкото и да желаем да стоим вкъщи по цял ден, всъщност не е чак толкова хубаво. Сега, когато вече спокойно можем да излизаме навън и да се срещаме с приятели, можем да използваме горчивия опит като вдъхновение за нещо интересно и артистично.

Докато по кината отдавна се въртят филми за мистериозни вируси, които могат да убият цялото човечество, то в модата никога не е имало толкова негативна перспектива за бъдещето. Винаги сме виждали ярки цветове, интересни дизайни и красиви модели, които да ни накарат да се усмихнем дори в най-трудните моменти.

Една холандска марка обаче реши да използва малко повече въображението си, за да ни накара и ние да помислим извън рамките на нормалното, преобръщайки представите ни за живота на 180 градуса. Точно както направи пандемията, но в по-безопасен аспект.

Модната къща Viktor & Rolf е част от Седмицата на модата в Париж, където представи сюрреалистични бални рокли от тюл, които се отличават с ефектни странични и обърнати силуети. Дефилето показа последната колекция за висша мода за пролет/лято 2023 година и се проведе в парижкия хотел Intercontinental Le Grand – историческа забележителност, открита през 1862 година.

Наречена „Късен валс на капитализма“ дизайнерите Виктор Хорстинг и Ролф Снорен създадоха колекция от 18 бални рокли, изработени предимно от тюл, които възнамеряват да припомнят златните дни на висшата мода от средата на XX век. Докато дефилето започна с поредица от познати вечерни визии, постепенно нещата се промениха и моделите излизаха с рокли, които бяха обърнати в различни посоки, за да създадат нетрадиционни силуети.

Традиционните облекла, включително бледожълта рокля, покрита с корсет с кристали Swarovski, отстъпиха място на лилава рокля с коралов колан и пола от тюл, която беше драматично наклонена под ъгъл върху тялото на модела. Всички дизайни бяха 3D отпечатани в сътрудничество с производителя на манекени Hands Boodt Mannequins.

Друг външен вид показа прахово синя рокля, обърната с главата надолу, характеризираща се с изправена пола от тюл, която изглежда се противопоставя на гравитацията и скрива главата и горната част на модела, разкривайки само структуриран корсет, който завършва в горната част на бедрата.

„Един единствен и тясно дефиниран модел идеал е представен и артистично манипулиран, за да се постави под въпрос“, казват Виктор и Ролф за обърнатите бални рокли. Допълват, че дизайните запазват своята идеализирана форма, но се противопоставят на нормите и освобождават тялото по сюрреалистичен начин.

Други нетрадиционни рокли в колекцията включват дълга до земята визия в пастелни нюанси, стегната на талията с копринена панделка. Само фино прикрепена към неутралния корсет на тялото на модела, роклята е проектирана да създава впечатлението, че се носи до човека.

„Познатото става странно, докато светското се трансформира в абсурдно и обратно. Тази колекция визуализира чувството за отчуждение, за което се отнася заглавието на линията“, казват от марката.

Чар или бедствие: Doja Cat с 30 000 кристала Swarovski, Кайли Дженър с лъвска глава

Кара Делевин с черен сутиен, Ирина Шейк с бял корсет – дефилето на Savage x Fenty

Позлатената Doja Cat се появи в Париж

Виктор и Ролф взимат примери от работата на художниците Франсоа Буше и Антоан Вато за преобладаващата пастелна цветова схема на роклите, докато кристалите Swarovski, които украсяват много от роклите, възнамеряват да покажат вечерния външен вид от средата на XX век. За да завършат тоалетите си, моделите бяха обути в мрежести и инкрустирани сатенени обувки на Christian Louboutin.

„Със своята деликатна атмосфера колекцията задава тон за една почти стереотипна визия за висшата мода като анахронична мечта за мека женственост“, казват Виктор и Ролф.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари